Home > Inwoners > Nieuws

• Koningsdag: glas en blik op straat verboden!

(24-04-2017)

Op donderdag 27 april zullen weer veel mensen met elkaar gezellig Koningsdag vieren in het centrum van Nijkerk en Hoevelaken. Daarbij wordt ook frisdrank geschonken. Als dit in glas gebeurt, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. En ook drinkblikjes kunnen gevaar opleveren.

• Wegwerkzaamheden buitengebied tussen Nijkerk en Hoevelaken

(21-04-2017)

Met ingang van 1 mei tot 23 juni worden de Blokhuizersteeg, Wolfsesteeg, Vossenweg en Veenwal afgesloten voor doorgaand verkeer. De Schoolstraat is alleen de eerste week, dus van 1 mei tot 5 mei afgesloten.

• Nijkerk bedankt vrijwilligers op 9 juni 2017

(18-04-2017)

Op vrijdag 9 juni 2017 van 15.00 tot 18.00 uur organiseert de gemeente een feestelijk evenement om haar vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Voor deze middag is een gezellig programma bedacht, dat we nog niet gaan verklappen en ook de locatie (in Nijkerk) is nog even geheim. Wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Vult u dan het online formulier onderaan deze pagina in.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(17-04-2017)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Leerlingenvervoer aanvragen

(13-04-2017)

Zit uw kind op de basisschool, op een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs of op het voortgezet onderwijs? En kan het niet zelfstandig naar school, bijvoorbeeld door een handicap of andere beperking? Dan komt u als ouder of verzorger misschien in aanmerking voor vergoeding van de vervoerskosten naar school.

• Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt?

(10-04-2017)

Aangifte doen kan digitaal!

Is uw document vermist of gestolen? Bij verlies of diefstal in Nederland kunt u aangifte doen bij de gemeente. U kunt dan direct een nieuw document aanvragen. U meldt dan dat uw document vermist is. U kunt ook digitaal uw vermiste document doorgeven, dus ook in het weekend. U kiest voor het product ‘Paspoort kwijt of gestolen’.

• Schapen en lammetjes welkom in wijk Corlaer

(06-04-2017)

Woensdag 12 april heeft Patricia van Loozen de schaapskudde weer welkom geheten in de wijk Corlaer.

• Bedrijfsbezoek aan Mindray Medical Netherlands in Hoevelaken

(05-04-2017)

Wethouder Patricia van Loozen bracht op woensdag 5 april een bezoek aan Mindray Medical Netherlands in Hoevelaken

• Regel uw reisdocument op tijd!

(03-04-2017)

In de komende maanden verwacht de gemeente Nijkerk fors meer aanvragen voor reisdocumenten. De drukte wordt veroorzaakt doordat in 2012 verplicht werd dat kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Het is nu erg druk omdat deze reisdocumenten tegelijkertijd aan vernieuwing toe zijn.

• Wat kan er allemaal in de groene container?

(31-03-2017)

De groene gft-container, daar kan heel wat in! Om de week komen we de groene gftcontainer gratis bij u legen. U kunt er veel in kwijt: al het keukenafval, van schillen tot botjes. Ook tuinafval zoals gesnoeide takken, onkruid en bijvoorbeeld mest van kleine huisdieren als konijnen en hamsters.

• Uitslag Verkiezingen 15 maart 2017

(16-03-2017)

Op woensdag 15 maart 2017 vond de verkiezing plaats voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hieronder vindt u de uitslag van de gemeente Nijkerk. Ook de uitslag per stembureau vindt u hieronder.

• Succesvol aangesloten op de LV-WOZ

(16-03-2017)

De gemeente Nijkerk is officieel aangesloten op de Landelijke voorziening WOZ (LV WOZ). Daarmee kunnen inwoners vanaf nu de WOZ-waarde van hun woning bekijken op de landelijke website www.wozwaardeloket.nl. GBLT, het belastingkantoor dat in opdracht van de gemeente Nijkerk gemeentebelastingen heft en int, is erin geslaagd om de aansluiting op de LV WOZ voor de gemeente succesvol te realiseren.

• Individuele inkomenstoeslag

(07-03-2017)

Heeft u al twee jaar of langer een inkomen of uitkering op bijstandsniveau en is er geen zicht op inkomensverbetering? Dan kunt u mogelijk een extra geldbedrag van de gemeente krijgen: de Individuele Inkomenstoeslag.

• Proef in Nijkerk: Budgetbeheer

(21-02-2017)

Lukt het u niet goed om uw geldzaken op orde te houden en bent u bang dat u schulden gaat krijgen? Dan kan budgetbeheer een oplossing zijn. Budgetbeheer betekent dat een instantie (tijdelijk) uw geld beheert. Het doel is om schulden te voorkomen en dat u leert om zelf uw geldzaken weer op orde te houden. De gemeente Nijkerk heeft besloten om bij wijze van proef per 1 januari 2017 budgetbeheer aan te bieden.

• Nieuwe website 'Samen aan Zet' online

(20-02-2017)

Sinds 15 februari 2017 is de website De Dialoog Samen aan Zet online. Op deze website staat alle informatie over het project, een stand van zaken per dialooggroep, visie en voorstellen van de dialooggroepen die in de afrondende fase zitten, foto's en nog veel meer. Neem eens een kijkje!

• Als ondernemer op zoek naar hulp?

(12-12-2016)

‘155-Help-een-bedrijf’

Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.