Home > Inwoners > Nieuws

• Voorlopige uitslag Verkiezingen 15 maart 2017

(16-03-2017)

Op woensdag 15 maart 2017 vond de verkiezing plaats voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hieronder vindt u de voorlopige uitslag van de gemeente Nijkerk. Ook de uitslag per stembureau vindt u hieronder.

• Succesvol aangesloten op de LV-WOZ

(16-03-2017)

Inwoners kunnen de WOZ-waarde van hun woning nu online bekijken via het landelijke WOZ-waardeloket

De gemeente Nijkerk is officieel aangesloten op de Landelijke voorziening WOZ (LV WOZ). Daarmee kunnen inwoners vanaf nu de WOZ-waarde van hun woning bekijken op de landelijke website www.wozwaardeloket.nl. GBLT, het belastingkantoor dat in opdracht van de gemeente Nijkerk gemeentebelastingen heft en int, is erin geslaagd om de aansluiting op de LV WOZ voor de gemeente succesvol te realiseren.

• Gratis compost bezoekers Milieustraat 25 maart

(14-03-2017)

Op zaterdag 25 maart is de Landelijke Compostdag. Op die dag worden er gratis compostzakken van 20 liter verstrekt aan bezoekers aan de milieustraat te Nijkerk (Blekkerserf 4).

• Tunnel Amersfoortseweg weer open vanaf 23 maart

(14-03-2017)

De werkzaamheden aan de ‘tunnel’ in de Amersfoortseweg zijn voor het grootste gedeelte afgerond. De weg zal daarom op donderdag 23 maart aanstaande weer open gaan voor het verkeer.

• Zaterdag 25 maart Landelijke Opschoondag

Doet u mee?

Zaterdag 25 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Doet u ook mee? Samen met uw familie, buren, clubgenoten, leden van de kerk, de handen uit de mouwen steken om uw straat weer schoon te maken!

• NL-Doet: college legt tegels bij woonzorgcentrum De Pol

(10-03-2017)

Elk jaar zet het college van B&W zich in voor de vrijwilligersactie NL Doet. Dit is een initiatief van het Oranjefonds, waarbij het vrijwilligerswerk in de spotlights staat. Op 10 maart gingen burgemeester en wethouders als vrijwilliger aan de slag bij  woonzorgcentrum De Pol op de Vetkamp in Nijkerk.

• Individuele inkomenstoeslag

(07-03-2017)

Heeft u al twee jaar of langer een inkomen of uitkering op bijstandsniveau en is er geen zicht op inkomensverbetering? Dan kunt u mogelijk een extra geldbedrag van de gemeente krijgen: de Individuele Inkomenstoeslag.

• Proef in Nijkerk: Budgetbeheer

(21-02-2017)

Lukt het u niet goed om uw geldzaken op orde te houden en bent u bang dat u schulden gaat krijgen? Dan kan budgetbeheer een oplossing zijn. Budgetbeheer betekent dat een instantie (tijdelijk) uw geld beheert. Het doel is om schulden te voorkomen en dat u leert om zelf uw geldzaken weer op orde te houden. De gemeente Nijkerk heeft besloten om bij wijze van proef per 1 januari 2017 budgetbeheer aan te bieden.

• Nieuwe website 'Samen aan Zet' online

(20-02-2017)

Sinds 15 februari 2017 is de website De Dialoog Samen aan Zet online. Op deze website staat alle informatie over het project, een stand van zaken per dialooggroep, visie en voorstellen van de dialooggroepen die in de afrondende fase zitten, foto's en nog veel meer. Neem eens een kijkje!

• Plastic en drankkartons samen

(13-02-2017)

Vanaf maart 2017 kunnen plastic en drankkartons (zuivel- en sappakken) bij elkaar in een ondergrondse container worden ingezameld. Veel gemeenten zijn de afgelopen twee jaar gestart met het invoeren van een gecombineerde inzameling van plastic, drankkartons en blik. Door steeds betere scheidingsmethoden is het namelijk mogelijk de stromen van plastic en drankkartons achteraf uit te sorteren tot zuivere grondstoffen.

• Gemeente, bedrijven en onderwijs in actie voor goede aansluiting studie op werk

(09-02-2017)

Verbinding onderwijs en arbeidsmarkt kan beter

De aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt kan beter in de regio Amersfoort. Dat vinden werkgevers, onderwijsinstellingen en ook de gemeente Nijkerk. Daarom is een gezamenlijke lijst gemaakt met speerpunten om die verbinding te verbeteren. En daarvoor is dit jaar de gemeentelijke subsidieregeling Toekomstfonds onderwijs-arbeidsmarkt opengesteld. Onderwijsinstellingen en werkgevers kunnen hun aanvraag tot 1 april 2017 indienen.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(19-01-2017)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Als ondernemer op zoek naar hulp?

(12-12-2016)

‘155-Help-een-bedrijf’

Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.

• Regel uw reisdocument op tijd!

(25-10-2016)

In de maanden november en december verwacht de gemeente Nijkerk fors meer aanvragen voor reisdocumenten. Dit komt omdat in dezelfde periode 5 jaar geleden er een tariefsverhoging was aangekondigd van ongeveer € 9,00 naar ongeveer € 30,00 euro.