Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Openingstijden zwembaden Nijkerk zomer 2017

  (29-05-2017)

  De afgelopen tijd heeft de gemeente Nijkerk constructief overleg gehad met SRO over de openingstijden van het zwembad in de zomervakantie. Daaruit is een programma gekomen voor Bad Bloemendal en De Slag. De openingstijden zullen vergelijkbaar zijn met die van de afgelopen twee jaren. De jeugd kan banen zwemmen en vrij zwemmen; ook zijn er momenten voor zwemles en lessen ‘Meer Bewegen voor Ouderen’. De deelnemers van deze groepen worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd. Met dit afgesproken programma is het mogelijk om bijna elke dag in één van de twee baden in de gemeente Nijkerk te zwemmen.

 • Nijkerkse pet voor agent én koning

  (29-05-2017)

  Wethouder Patricia van Loozen bracht op woensdag 24 mei een bezoek aan de Melkrijder, op bedrijventerrein Arkervaart in Nijkerk aan het bedrijf Hassing. Dit bedrijf begon ooit als producent van onder meer caps en mutsen voor grote modemerken als Brunotti, Le Coq Sportief en Adidas. In het pand van Hassing zit ook zusterbedrijf Integrated Sports. Tegenwoordig levert dit bedrijf complete bedrijfs- en promotionele kleding aan bedrijven. Hassing is anno 2017 de enige overgebleven uniformpettenmaker van Nederland. Patricia van Loozen sprak met de heer E. van de Top en zijn rechterhand de heer P. van den Heuvel (directeur zusterbedrijf Integrated Sports)

 • Regionale Ruimtelijke Visie

  (23-05-2017)

  In de regio rondom Amersfoort is het aantrekkelijk om te wonen of te ondernemen. Dat geldt zeker ook voor Nijkerk. Nadeel van deze aantrekkelijkheid is dat er druk ontstaat op de beschikbare ruimte en de woningmarkt en bijvoorbeeld prijzen zullen gaan stijgen. De negen gemeenten van de Regio Amersfoort hebben daarom de handen ineengeslagen en een concept Regionale Ruimtelijke Visie geschreven waarin ze aangeven hoe ze hier gezamenlijk mee om willen gaan.

 • Ondergrondse papiercontainers Boni Zandoogje

  (22-05-2017)

  Vanaf 22 mei staan er twee ondergrondse containers voor papier op de parkeerplaats (Milieuplein) bij de Boni aan het Zandoogje. De containers voor sappakken zijn geschikt gemaakt voor papier. De sappakken kunt u kwijt in de pers voor plastic en sappakken.

 • Laatste afsluiting Amersfoortseweg tunnel 29 mei t/m 2 juni

  (17-05-2017)

  Van 29 mei tot en met 2 juni wordt er in het kader van de realisatie van de ‘tunnel’ geasfalteerd op de Amersfoortseweg. De tunnel wordt voorzien van een asfaltdeklaag en een deel van de Amersfoortseweg wordt daarin meteen meegenomen. Het werkgebied ligt tussen de kruising (rotonde) met de Arkemheenweg aan de ene kant en de T-splitsing Tinbergerlaan aan de andere kant. Gedurende vijf werkdagen zal er voor het snelverkeer een omleidingsroute gelden, die met borden wordt aangegeven. Onderaan vindt u een overzichtskaartje van deze omleidingsroute, die in het rood is weergegeven. Fietsers hoeven in principe niet om te rijden, maar kunnen gebruik blijven maken van de Amersfoortseweg.

 • Informatiebijeenkomst nieuwe tunnel Ambachtsstraat

  (16-05-2017)

  Op dinsdag 30 mei 2017 organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de realisatie van een fietstunnel onder de Ambachtsstraat. De avond start om 19.00 uur in de dependance van het stadhuis.

 • Denk als gebruiker mee over binnensportaccommodaties!

  (16-05-2017)

  Maakt uw vereniging gebruik van een binnensportaccommodatie in de gemeente Nijkerk? Of huurt u zelf met regelmaat een binnensportaccommodatie in Nijkerk of Hoevelaken om met een groep mensen actief bezig te zijn? Dan nodigen wij u op 6 juni 2017 van 19.30 tot 21.00 uur in het stadhuis uit om uw mening te geven over hoe u uw gebruik van de binnensportaccommodatie(s) voor u ziet in de komende jaren.

 • Vliegende start Jeugdsportfonds Nijkerk

  (09-05-2017)

  Het is belangrijk dat alle kinderen uit de gemeente kunnen sporten. Via het Jeugdsportfonds krijgen kinderen en jongeren uit gezinnen, waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging, toch de kans om te gaan sporten. En dit gebeurt met succes. De eerste vier maanden zijn er in totaal 12 kinderen (zeven meisjes en vijf jongens) op deze manier gaan sporten bij verschillende sportverenigingen.

 • Nachtelijke werkzaamheden A1/Amersfoortsestraat Amersfoort

  (09-05-2017)

  Rijkswaterstaat past voor project A1/A28 knooppunt Hoevelaken het viaduct van de rijksweg A1 aan in de Amersfoortsestraat. Van maandag 15 mei tot en met zaterdag 24 juni onderzoekt de aannemer de technische staat en conditie van de betonnen pilaren (pijlers) van het viaduct. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts op doordeweekse dagen. Op deze momenten is de Amersfoortsestraat tussen de Nijkerkerstraat en de Energieweg deels gestremd. Een omleidingsroute wordt ter plaatse met borden aangegeven.

 • Wegwerkzaamheden buitengebied tussen Nijkerk en Hoevelaken

  (21-04-2017)

  Met ingang van 1 mei tot 23 juni worden de Blokhuizersteeg, Wolfsesteeg, Vossenweg en Veenwal afgesloten voor doorgaand verkeer. De Schoolstraat is alleen de eerste week, dus van 1 mei tot 5 mei afgesloten.

 • Nijkerk bedankt vrijwilligers op 9 juni 2017

  (18-04-2017)

  Op vrijdag 9 juni 2017 van 15.00 tot 18.00 uur organiseert de gemeente een feestelijk evenement om haar vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Voor deze middag is een gezellig programma bedacht, dat we nog niet gaan verklappen en ook de locatie (in Nijkerk) is nog even geheim.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (17-04-2017)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

 • Regel uw reisdocument op tijd!

  (03-04-2017)

  In de komende maanden verwacht de gemeente Nijkerk fors meer aanvragen voor reisdocumenten. De drukte wordt veroorzaakt doordat in 2012 verplicht werd dat kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Het is nu erg druk omdat deze reisdocumenten tegelijkertijd aan vernieuwing toe zijn.

 • Wat kan er allemaal in de groene container?

  (31-03-2017)

  De groene gft-container, daar kan heel wat in! Om de week komen we de groene gftcontainer gratis bij u legen. U kunt er veel in kwijt: al het keukenafval, van schillen tot botjes. Ook tuinafval zoals gesnoeide takken, onkruid en bijvoorbeeld mest van kleine huisdieren als konijnen en hamsters.

 • Uitslag Verkiezingen 15 maart 2017

  (16-03-2017)

  Op woensdag 15 maart 2017 vond de verkiezing plaats voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hieronder vindt u de uitslag van de gemeente Nijkerk. Ook de uitslag per stembureau vindt u hieronder.

 • Individuele inkomenstoeslag

  (07-03-2017)

  Heeft u al twee jaar of langer een inkomen of uitkering op bijstandsniveau en is er geen zicht op inkomensverbetering? Dan kunt u mogelijk een extra geldbedrag van de gemeente krijgen: de Individuele Inkomenstoeslag.

 • Proef in Nijkerk: Budgetbeheer

  (21-02-2017)

  Lukt het u niet goed om uw geldzaken op orde te houden en bent u bang dat u schulden gaat krijgen? Dan kan budgetbeheer een oplossing zijn. Budgetbeheer betekent dat een instantie (tijdelijk) uw geld beheert. Het doel is om schulden te voorkomen en dat u leert om zelf uw geldzaken weer op orde te houden. De gemeente Nijkerk heeft besloten om bij wijze van proef per 1 januari 2017 budgetbeheer aan te bieden.

 • Nieuwe website 'Samen aan Zet' online

  (20-02-2017)

  Sinds 15 februari 2017 is de website De Dialoog Samen aan Zet online. Op deze website staat alle informatie over het project, een stand van zaken per dialooggroep, visie en voorstellen van de dialooggroepen die in de afrondende fase zitten, foto's en nog veel meer. Neem eens een kijkje!

 • Als ondernemer op zoek naar hulp?

  (12-12-2016)

  ‘155-Help-een-bedrijf’

  Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.

Archief

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden