Home > Inwoners > Nieuws > Proef in Nijkerk: Budgetbeheer

Proef in Nijkerk: Budgetbeheer (21-02-2017)

RSS

Lukt het u niet goed om uw geldzaken op orde te houden en bent u bang dat u schulden gaat krijgen? Dan kan budgetbeheer een oplossing zijn. Budgetbeheer betekent dat een instantie (tijdelijk) uw geld beheert. Het doel is om schulden te voorkomen en dat u leert om zelf uw geldzaken weer op orde te houden. De gemeente Nijkerk heeft besloten om bij wijze van proef per 1 januari 2017 budgetbeheer aan te bieden.

Hoe werkt budgetbeheer?

Uw inkomen komt binnen op een aparte rekening. U krijgt zelf een afgesproken bedrag per week of per maand voor uw dagelijkse uitgaven. Daarnaast betaalt de instantie (een deel van) uw rekeningen, zoals de huur, gas, water en licht en verzekeringen. U maakt hierover afspraken. Daarnaast zal u worden gecoacht om zelf weer uw financiƫn goed te beheren. Budgetbeheer is tijdelijk. Het stopt zodra u uw geldzaken weer in orde hebt. De afspraken komen in een budgetplan te staan.

PLANgroep voert voor de gemeente het budgetbeheer uit. Voor meer informatie over budgetbeheer en voor het digitaal aanmelden kunt u naar de website www.plangroeponline.nl/nijkerk gaan.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u bellen naar het Loket MO via telefoonnummer 14 033.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden