Home > Inwoners > Vooroverleg indienen

Vooroverleg indienen

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Dan wilt u natuurlijk weten of u daarvoor een vergunning nodig heeft of niet. De landelijke regelgeving is helaas niet eenvoudig. Bij de gemeente kunt u terecht voor specifiek advies. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Publiekswinkel van het stadhuis. Zij kunnen u adviseren met betrekking tot het eventueel indienen van een vooroverleg.

Vooroverleg

Wilt u voordat u een officiƫle aanvraag doet, weten of u kunt rekenen op een positieve beslissing op uw vergunningaanvraag, dan is er de mogelijkheid van vooroverleg. Uw plan wordt getoetst en u krijgt een beslissing. Dat is vooral van belang wanneer voor uw plannen een bestemmingsplanwijziging nodig is. De gemeenteraad moet hierover dan een besluit nemen. Vooroverleg kan u, bij een negatieve beslissing, de veel hogere kosten besparen van een officiƫle aanvraag. Aan het indienen van een aanvraag om vooroverleg zijn kosten verbonden (zie document onderaan deze tekst). De kosten van vooroverleg worden in mindering gebracht als hier een formele aanvraag omgevingsvergunning uit voortvloeit. Een formulier voor een vooroverleg kunt u online invullen.

Als u vragen heeft over het indienen van een vooroverleg, kunt u contact opnemen met de medewerkers van de Publiekswinkel in het stadhuis via het telefoonnummer 14 033.