Voor ons allemaal geldt dat de coronacrisis grote invloed heeft op ons werk, onze vrije tijd en de tijd die we met vrienden en familie willen doorbrengen.Het blijft belangrijk om in deze tijd aandacht voor elkaar te hebben. Een praatje, op 1,5 meter afstand, doet soms al wonderen. Even naar elkaar luisteren of de helpende hand bieden, scheelt een heleboel. Is er in uw omgeving niemand beschikbaar hiervoor? In de gemeente Nijkerk kunt u ook een beroep doen op vrijwilligers en straatcoördinatoren, voor praktische hulp of een praatje.

Hulp nodig?

Heeft uw straat een straatcoördinator, dan heeft u van hem of haar een flyer in de brievenbus gekregen met daarop een naam, telefoonnummer en/of e-mailadres. U kunt bij hem of haar terecht met uw hulpvraag én uw hulpaanbod. Als u de flyer niet meer heeft, kunt u de gegevens opvragen bij Sigma. De straatcoördinator biedt hulp, samen met anderen uit de buurt. De hulp bestaat bijvoorbeeld uit boodschappen doen, medicijnen ophalen, een maaltijd koken of een gezellig praatje. Heeft u hulp nodig, laat dat dan vooral weten! In ongeveer 65% van alle straten in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen is al een straatcoördinator. Veel mensen zijn op deze manier al geholpen

Coördinatiepunt Coronahulp Gemeente Nijkerk

Ook kunt u met uw praktische vragen of voor een luisterend oor terecht bij het Coördinatiepunt Coronahulp Gemeente Nijkerk, dat is belegd bij Sigma. Hierin werken de verschillende vrijwilligers van de deelnemende organisaties samen: Sigma, de bibliotheek, Hulpdienst Hoevelaken, Platform Nijkerkerveen, Unie van Vrijwilligers, HipHelpt (namens de kerken), de PCOB en de Nederlandse Patiënten Vereniging. Het Coördinatiepunt is bereikbaar via sigma-nijkerk.nl/adviespunt-coronahulp-nijkerk of 033-247 4830.

Helpt u ook mee?

Het streven van de samenwerkende organisaties is, dat er in elke straat in de gemeente Nijkerk iemand is die de hulp in de straat kan regelen. Zover zijn we nog niet, daar hebben we u bij nodig! Wilt u in deze tijd ook de helpende hand bieden aan mensen in uw eigen buurt? Word dan ook straatcoördinator!

U hoeft als coördinator niet alle hulp zelf te geven. U bent de verbindende schakel tussen vrijwilligers die aan de slag willen voor anderen en mensen met een hulpvraag. Is dat iets voor u? Meldt u dan aan via sigma-nijkerk.nl/adviespunt-coronahulp-nijkerk of 033-247 4830. Dat geldt ook voor mensen die op een andere manier hulp kunnen bieden. Ook zo hebben we aandacht voor elkaar