In verband met de vele wijzigingen rondom de coronapandemie zal de gemeente Nijkerk het landelijk beleid volgen voor het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschappen.

De volgende regels zijn van toepassing  zolang er geen restricties zijn vanuit de landelijke overheid;

• Trouwen op een vaste, eenmalige en thuislocatie is mogelijk,
  • Het aantal gasten bij een huwelijksceremonie is onbeperkt, mits er voldaan kan worden aan de 1,5 meter maatregel;
  • Tijdens de voltrekking blijven de gasten zitten;
  • Tijdens de plechtigheid is de locatie huis van de gemeente; daarna is het de verantwoordelijkheid van de locatie hoe men omgaat met de coronamaatregelen;
  • Wijzigingen in de landelijke coronamaatregelen worden door gemeente Nijkerk gevolgd.
  • De trouwzaal van de gemeente Nijkerk blijft geschikt voor 20 gasten in verband met de 1,5 meter maatregelen.
  • Buiten de trouwzaal gelden de regels van de landelijke overheid.