De afvalkalender 2021 ontvangt u bij De Stad Nijkerk van 16 december 2020. Op de voorkant staat welk afval op welke dagen bij uw adres wordt opgehaald. Op de achterkant leest u waar u uw andere afval kwijt kunt. Bewaar deze afvalwijzer goed of hang deze op uw prikbord. Zo mist u geen ophaalronde. Wanneer uw container niet geleegd is, belt u met telefoonnummer (0800) 8890 988.

De afvalkalender 2021 kunt u terugvinden op de pagina Afvalwijzer Daarnaast blijft de digitale afvalwijzer natuurlijk ook beschikbaar. Kijk voor de meest actuele informatie op www.mijnafvalwijzer.nl en download deze app.

Wethouder Harke Dijksterhuis: “Dit jaar treft u bij de afvalkalender een sticker aan, deze is als geheugensteuntje te gebruiken en kunt u op uw groene container plakken. Bij een zogenaamde afvalproef afgelopen jaar, werd ons duidelijk dat nog veel gft-afval (38%) bij het restafval verdwijnt. We zien dit percentage graag naar beneden gaan. Omdat het waardevolle gft-afval zo verdwijnt bij het restafval. Als u het apart inzamelt kan het gft-afval omgezet worden tot een waardevolle grondstof. Op de afvalkalender leest u ook meer over het inzamelen van het gft-afval. Daarnaast leest u de vragen en antwoorden die vaker bij ons binnenkomen over de afvalinzameling. En op de achterkant een overzicht met alle retourrettes en milieupleinen. We hopen met deze extra service de afvalinzameling duidelijk en eenvoudig voor u te regelen”.

Wat gebeurt er met het gft-afval?

Een deel van het gft-afval wordt eerst vergist en daarna tot compost verwerkt. De rest van het gft wordt meteen gecomposteerd. Ongeveer 5%van het gft wordt afgekeurd en verbrand. Omdat het gft vervuild is met papier, karton en plastic.

Meer tips op: https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/welk-afval-waar/groente-fruit-en-tuinafval-gft/

Heeft u een nee-nee sticker? Dan kunt u de Afvalkalender 2021 na 21 december 2020 afhalen op de volgende locaties:

Afhaalpunten afvalkalender 2021

• Bruna De Wiekslag 5-7 Hoevelaken