Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema is dit jaar ‘Samen op pad'. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. Ook in Nijkerk zijn er mooie activiteiten om samen van te genieten. Deze activiteiten zijn speciaal voor mensen met Alzheimer en voor hun mantelzorgers.

Marktkraam

Op vrijdag 23 september is er een kraam over Alzheimer op de markt op het Plein in Nijkerk. Bij de kraam treedt het Zeemanskoor op. In de kraam krijgt u informatie over onder meer:

• het project dementievriendelijk Nijkerk
  • Alzheimer NL
  • Samen dementievriendelijk trainingen
  • voorzieningen voor mensen met dementie

Museum Nijkerk

Op woensdag 21 en donderdag 22 september waren er rondleidingen in Museum Nijkerk, Venestraat 16, Nijkerk. Het museum is open van 13.30-16.30 uur. De exposities zijn ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’ en ’11 vrouwen uit de historie van Nijkerk’.

Lezing participatiekoor

Op woensdagavond 21 september van 19.30-21.30 uur was er een lezing in Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, Nijkerk. De lezing heet ‘Samen zingen met Alzheimer – participatiekoor’. Van zingen is bekend dat het een zeer positieve werking op het brein heeft. De avond gaat over het participatiekoor.