Home > Bestuur > We gaan ANDERS > Zelfsturing

Zelfsturing

Vanaf het begin van het traject is zelfsturing binnen de gemeente Nijkerk een belangrijk uitgangspunt geweest. Met de nieuwe initiatieven die zijn opgestart ontstond voor het zittende management een belangrijk moment: zij vonden dat het tijd werd om hun taken over te dragen aan de medewerkers. Sinds die tijd werkt de gemeente Nijkerk zonder managers. Medewerkers vinden elkaar waar dat nodig is en stemmen direct af met de wethouder. Zo zijn de lijnen kort en is men maximaal flexibel. Er zijn spelverdelers en coaches benoemd die de zelfsturende teams helpen inrichten en een rol vervullen in hun ontwikkeling.

Kijk naar het filmpje op YouTube over 'Zelfsturende teams' en over 'Zelfsturing in Nijkerk'.