Home > Bezoekers > Recreatie en vrije tijd

Recreatie en vrije tijd

Nijkerk is een mooie gemeente met drie kernen: de historische stad Nijkerk en de dorpen Hoevelaken en Nijkerkerveen. Alle drie hebben ze hun eigen karakter en zijn ze omgeven door een bijzonder landschap. Er is in Nijkerk altijd wel wat te doen of te bekijken!

De gemeente Nijkerk is prima geschikt voor een leuke, interessante dagtocht. Zowel op het gebied van cultuurhistorie als buitenrecreatie biedt de gemeente daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan een stadswandeling in het historische centrum van Nijkerk, met een bezoek aan het Museum Oud Nijkerk en een rondgang langs de vele historische monumenten en oude pakhuizen. Of een uitstapje naar het Stoomgemaal Hertog Reijnout en het bezoekerscentrum in de Arkemheense polder.

Nijkerk heeft een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Hiervoor zijn ook Klompenpaden aangelegd. Daarnaast kunt u recreëren aan en op het water bij recreatiegebied Nieuw-Hulckesteijn, waar ook de jachthaven is gevestigd. Overnachtingsmogelijkheden zijn er in diverse hotels en (boeren)campings.

Via de links hieronder vindt u meer informatie over recreatiemogelijkheden in de gemeente Nijkerk.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK