“Meer dan 2400 banen, ruim tien procent van de Nijkerkse werkgelegenheid en dan tellen we de indirecte werkgelegenheid nog niet eens mee.” Zo begon vorige week de presentatie aan het Nijkerkse college over de Food Production Cluster.

De vier wethouders van het Nijkerkse college waren te gast bij EPOS, onderdeel van de Bieze Food Group. De gesprekspartners aan de kant van het bedrijfsleven waren Jurgen van Krevel (Bieze) en Martine Onderdijk (Storteboom Food Group, onderdeel van 2 Sisters). In ruim twee uur tijd kwamen veel verschillende onderwerpen aan de orde. Gespreksonderwerpen waren het werven van getalenteerd (mbo) personeel, de samenwerking tussen foodbedrijven en de samenwerking met de gemeente. Ook de uitdagingen waar de sector op dit moment mee te maken heeft was een gesprekspunt. Denk onder meer aan dure grondstoffen en hoge energiekosten.

Op de foto van links naar rechts Jurgen van Krevel (Bieze), Martine Onderdijk (Storteboom) en de vier wethouders René Windhouwer, Esther Heutink, Mariëlle Broekman en Audrey Rohen.

Daarnaast kwam de Food Academy Nijkerk (FAN) uitgebreid aan bod. De FAN leidt studenten en zij-instromers op om te gaan werken in de food sector. De eerste studenten zijn inmiddels aan de slag.

Ook in gesprek met het college?

Het bedrijfsbezoek aan de twee foodbedrijven staat niet op zichzelf. Het college wil vaker in gesprek met de Nijkerkse samenleving. Ook u kunt namens uw vereniging, instelling of onderneming het college uitnodigen voor een werkbezoek of op een andere manier met het college het gesprek aangaan. Interesse? Neem contact op met het bestuurssecretariaat van de gemeente Nijkerk: bestuurssecretariaat@nijkerk.eu.