De gemeente Nijkerk heeft een Culturele Raad. De 5 leden zijn betrokken bij kunst en cultuur en hebben de contacten om activiteiten te kunnen beoordelen, zelf te beginnen of te ondersteunen. De raad gaat onder andere gevraagd en ongevraagd het college advies geven over kunst en cultuur. De komende periode gaat de culturele raad aan de slag met een jaarprogrammering.

Heeft u vragen over of aan de Culturele Raad of wilt u ze iets meegeven neem dan contact op via emailadres cultureleraadnijkerk@nijkerk.eu.

Leden

In de Culturele Raad zitten: Vincent Schouten, Peter Wigleven, Marly Klein en Tamar Kaijzer. De Culturele raad zoekt nog jongeren die mee willen doen!

Vincent Schouten heeft het conservatorium gedaan en Kunstbeleid en Management gestudeerd. Hij is violist, was orkestmanager van diverse orkesten en directeur van de muziekschool Zeist. Hij is ook raadslid geweest in Hilversum en Nijkerk (Pro21).

Peter Wigleven is met name deskundig op het gebied van organisatie. Hij is president van de Lionsclub Hoevelaken en neemt hier o.a. veel activiteiten op cultureel en creatief gebied voor zijn rekening. Hij heeft zich ook bezig gehouden met de oprichting van Podium Hoevelaken: het laagdrempelig en gevarieerd aanbieden van culturele en muzikale evenementen voor jong en oud in Hoevelaken.

Marly Klein was raadslid en wethouder in Hoeveleken en later in Nijkerk. Als wethouder had ze cultuur in de portefeuille. Ze heeft o.a. de renovatie van de Stuw en de bibliotheek in Hoevelaken in gang gezet. Ze heeft beeldende kunst in de openbare ruimte gerealiseerd om het samengaan van de gemeente Hoevelaken en Nijkerk te markeren. Ze is momenteel voorzitter van de kunstroute Hoevelaken.

Tamar Kaijzer heeft de lerarenopleiding in de beeldende vakken en kunstgeschiedenis gedaan. Ze heeft een trainingsbedrijf in communicatie en presentatie. Haar vrije tijd besteedt ze met name aan het opzetten van culturele activiteiten. Waaronder een kunstdag voor de Daltonschool met lokale kunstenaars. Samen met anderen heeft ze het Corlaer filmfestival opgezet (buitenbioscoop). Nu organiseert ze Gluren bij de Buren in Nijkerk. Tamar is verder vrijwillig radiomaker bij de lokale radio.