Bent u weleens het slachtoffer geweest van een misdrijf zoals diefstal, vernieling of oplichting via het internet? Heeft u last van rommel op straat of hinder van buren?  Hoe veilig of onveilig voelt u zich? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor 2021 worden gesteld aan ongeveer 2500 inwoners van de gemeente Nijkerk.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek in Nijkerk is gestart. Bij ongeveer 2500 inwoners is de uitnodigingsbrief op de mat gevallen. De resultaten worden in maart 2022 verwacht.

In de afgelopen jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.

Ontvangt u een brief? Doet u dan alsjeblieft mee.