Wilt u meer weten over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of subsidies? Bel of mail het Energieloket Nijkerk. Het Energieloket Nijkerk wordt bemand door Henk Eilander. Hij beantwoordt uw vragen en helpt u graag op weg. Hij is onafhankelijk, deskundig en praktisch. Bovendien kent Henk de lokale ondernemers, die kunnen helpen bij de uitvoering van maatregelen. Het Energieloket Nijkerk is een gratis service van de gemeente Nijkerk voor alle inwoners.

Henk is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur via telefoonnummer (06) 12023968. U kunt hem ook mailen via henk@energieloket-nijkerk.nl.

Op de website http://www.wijnijkerk.nl vindt u meer informatie over het loket, de achtergrond en verschillende maatregelen voor energiebesparing bij uw woning.

Aanvullende informatie

Bij het bouwen van een woning kunt u te maken krijgen met duurzaam bouwen. Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditionele bouw. Duurzaam bouwen bespaart grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger in het gebruik. En vaak zijn ze gezonder voor bewoners en gebruikers.

De gemeente wil graag dat er duurzaam wordt gebouwd, maar stelt het niet verplicht. Bij grotere ontwikkelingen kan de gemeente een contract afsluiten met een ontwikkelaar om duurzaam bouwen te stimuleren. Ook bij de uitgifte van bouwkavels voor een vrijstaande woning of een twee-onder-een kap woning kan de gemeente regels opnemen in het contract om duurzaam bouwen te stimuleren.