Een scheiding of een wens om te scheiden heeft veel invloed. Ook als u kinderen heeft. Maar welke invloed het heeft, weet u niet altijd van tevoren. Het kan veel stress geven. Financieel heeft het invloed. Er komt veel kijken bij een scheiding.

Er is een echtscheidingsspreekuur om daar informatie over te krijgen. Dit is voor mensen met én zonder kinderen.

Voor mensen met kinderen zijn er ook maandelijks gratis, anonieme, online-ouderbijeenkomsten. U kunt zich voor een of meer van die bijeenkomsten aanmelden.

Gratis ouderbijeenkomsten

De maandelijkse ouderbijeenkomsten zijn gratis en online. De bijeenkomsten zijn voor gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden, mensen in hun omgeving en professionals. Een bijeenkomst duurt twee uur.

Deelnemers aan de bijeenkomsten zien en horen elkaar niet. Als u wilt, kunt u bij uw aanmelding bij ‘naam’ invullen ‘anoniem’. U kunt ook meedoen door alleen te luisteren. Het gaat in de bijeenkomst niet over uw persoonlijke situatie. U hoeft hier ook niets over te vertellen aan anderen.

U krijgt informatie en kunt vragen stellen via de chat. De informatie gaat over wat een kind meemaakt bij een scheiding. En over dat het niet raar is dat u er samen niet uitkomt. Het kan u een andere kijk geven op wat uw kind nodig heeft. En op wat u als ouder nodig heeft.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over:

- Wat is uw positie als ouder en als ex-partner?

- Wat is de positie van uw kind? Wat betekent een scheiding voor kinderen?

- Wat is voor uw kind nu en voor de toekomst belangrijk? U krijgt praktische tips en vragen om mee te nemen. Hoe kunt u uw kind steunen en hoe vertelt u dat u gaat scheiden?

Aanmelden kan op www.ouderbijeenkomsten.nl(externe link).

Gratis echtscheidingsspreekuur

Op het gratis echtscheidingsspreekuur praat u met een consulent van de gemeente en een mediator (iemand die bemiddelt) of een advocaat. Het spreekuur duurt ongeveer twintig minuten. Het is op het kantoor van de mediator of de advocaat. Inwoners gaan vaak opgelucht de deur uit, omdat ze beter weten waar ze bij een scheiding aan toe zijn.

Op het gratis echtscheidingsspreekuur kunt u vragen stellen en krijgt u informatie. Daarmee kunt u verdere keuzes maken over uw scheiding. U kunt informatie krijgen over gevolgen van keuzes. Over mogelijkheden. En over rechten en plichten. Maar ook kunnen we erover meedenken of er nog iets is wat een scheiding kan voorkomen.

Het echtscheidingsspreekuur is elke eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt zich aanmelden per e-mail (aanmelden@nijkerk.eu) of via het telefoonnummer van de gemeente 033 - 247 22 22. Geef bij uw aanmelding uw naam, e-mailadres en telefoonnummer door.