Een kleine groep gedupeerde ouders (en toeslagpartners) van de kinderopvangtoeslagaffaire heeft half december een brief gehad van de Belastingdienst. Het gaat om de ouders van wie de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt.

In de brief wordt deze ouders gevraagd hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket private schulden van de Stichting Sociale Banken Nederland. Het gaat om schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf, een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand.

Het is belangrijk dat het overzicht van private schulden vóór 12 februari 2022 bij de SBN wordt ingediend. Als dit niet tijdig gebeurt, kunnen schuldeisers een openstaande schuld (opnieuw) invorderen.

Hulp nodig of meer weten?

U kunt voor informatie of hulp bij het indienen contact opnemen met het serviceteam van SBN via telefoon: 088 - 141 05 60 of www.sbn.nl of met Talitha Tomassen van de gemeente Nijkerk via telefoonnummer 14 033 of e-mailadres t.tomassen@nijkerk.eu.