De coronacrisis heeft voor veel mensen gevolgen voor de portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen maar heeft u nog steeds dezelfde uitgaven? Zorg ervoor dat u niet verder in de problemen komt en maak gebruik van de onderstaande tips en hulp! Wij helpen u graag en hebben een handig overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Wat kan ik zelf doen?

Wilt u liever eerst zelf aan de slag met het regelen van uw geldzaken? Hieronder hebben we verschillende adressen en tips voor u verzameld:

Tips over geldzaken

Wijzer in Geldzaken en het Nibud helpen u met tips over geldzaken waar u zelf mee aan de slag kan, zodat u uw geldzaken op orde houdt, tijdens en na de coronacrisis. Bijvoorbeeld:

• hulp om uw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten
  • waarop u kunt bezuinigen
  • heeft u recht op extra inkomsten?

Kijk op de website van Wijzer in Geldzaken of van het Nibud.

Maak uw eigen geldplan

Op de website Startpunt Geldzaken vindt u geldplannen voor huishoudens in verschillende omstandigheden. De geldplannen helpen u stap voor stap om uw geldzaken in balans te brengen en te houden. Kijk op website Startpunt Geldzaken.

Toeslagen aanpassen of aanvragen

Ontvangt u toeslagen en verandert uw situatie? Misschien heeft dat gevolgen voor toeslagen die u ontvangt. Ook als u nu geen toeslagen ontvangt is het goed om te kijken of u daar misschien wel recht op heeft. Kijk op de website Toeslagen van de belastingdienst.

Noodregelingen voor huishoudens

Welke regelingen gelden er nu tijdens de coronacrisis, bijvoorbeeld voor de compensatie van kinderopvang of huisuitzettingen? Het Nibud heeft een overzicht gemaakt met alle regelingen die nu gelden. Kijk op de website van het Nibud.

Zelf je schulden regelen

De website zelfjeschuldenregelen.nl is er om mensen met beginnende financiële problemen te helpen zelf een oplossing uit te werken. U onderzoekt hoeveel aflosruimte u heeft, en u maakt een plan om regelingen met uw schuldeisers te treffen. Kijk op de website Zelfjeschuldenregelen.

Ondersteuning en hulp bij financiële problemen

SchuldHulpMaatje Nijkerk

Een maatje helpt u om grip op eigen geld te krijgen en stimuleert u om het zelf weer te kunnen. Een maatje loopt met u op, steunt u mentaal en als u het zelf weer op een rij heeft helpt hij/zij voorkomen dat u weer terugvalt. U krijgt weer rust.
Contact: schuldhulpmaatje@nijkerksdiaconaalberaad.nl of (06) 57835460.

Humanitas thuisadministratie

Thuisadministratie helpt u uw geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf niet rondtobben, als u het overzicht kwijt bent geraakt. Een vrijwilliger geeft u tijdelijke hulp bij uw administratie en helpt om zaken op een rijtje te krijgen en te houden.
Contact: (06) 16961071 of g.vandesteege@gmail.com.

De Voedselbank

De Voedselbank Nijkerk stelt voedsel en kleding ter beschikking aan degenen die dit het hardst nodig hebben aan inwoners uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.
Schroom niet en neem contact op: (06) 51699659 (Jan), (06) 14567491 (Ineke) of tammir.jan@gmail.com.

Gebiedsteams

Heeft u vragen over opvoeding, kunt u niet rondkomen, heeft u moeite met het vinden of behouden van een baan of ervaart u problemen door een psychische beperking, dan kunt u terecht bij een medewerker van het gebiedsteam. Contactgegevens van het gebiedsteam en andere informatie vindt u op de pagina Gebiedsteams.

Sigma Formulierenhulp

U ontvangt regelmatig brieven, formulieren en rekeningen van instanties. Wat staat er nu eigenlijk in de brief? Kom dan voor antwoorden op uw vragen naar Formulierenhulp. Een beroepskracht of getrainde vrijwilliger helpt u en bekijkt samen met u of er financiële regelingen zijn waar u mogelijk voor in aanmerking komt. Komt u in aanmerking dan helpen we u ook met het aanvragen.
Contact: (033) 2474830 of www.sigma-nijkerk.nl/formulierenhulp.

Op Tijd Erbij

Komt u er toch zelf niet uit of weet u niet hoe u het aan moet pakken? Dan kunt u mailen naar optijderbij@nijkerk.eu of bellen naar 14 033 of (06) 83002184. Op Tijd Erbij is er voor al uw vragen over geld. Deel uw zorgen (u bent niet de enige) en vraag om hulp (u staat er niet alleen voor)!

Bent u zzp-er of ondernemer, kijk dan op Ondernemersdesk Corona.

We doen ons uiterste best om de volgende werkdag contact met u op te nemen. Vanwege de drukte als gevolg van de coronacrisis duurt het wellicht iets langer dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.