Er komt veel kijken bij een scheiding of de wens om te scheiden. Van tevoren weet je niet altijd wat voor invloed dit heeft. Mentaal kan het zwaar zijn. Het kan veel stress geven. Financieel heeft het invloed. Daarom is er het echtscheidingsspreekuur.

U krijgt informatie en we denken mee

Op het gratis echtscheidingsspreekuur kunt u vragen stellen. En informatie krijgen over gevolgen van keuzes. Over mogelijkheden. En over rechten en plichten. Daarmee kunt u verder nadenken over uw scheiding. Maar ook kunnen we erover meedenken of er nog iets is wat een scheiding kan voorkomen.

Opgelucht de deur uit

Op het gratis echtscheidingsspreekuur praat u met een adviseur van de gemeente en een mediator (iemand die bemiddelt) of advocaat. Het spreekuur duurt ongeveer 20 minuten en is op het kantoor van de mediator of de advocaat. Inwoners gaan vaak opgelucht de deur uit, omdat ze beter weten waar ze bij een scheiding aan toe zijn.

Aanmelden

Het echtscheidingsspreekuur is elke eerste woensdag van de maand van 10.00-12.00 uur. U kunt zich aanmelden via e-mail aanmelden@nijkerk.eu of via het telefoonnummer van de gemeente 033-247 22 22. Geef bij uw aanmelding uw naam, e-mailadres en telefoonnummer door.