Heeft u de herhaalprik tegen corona nog niet gehad? De herhaalprik is zonder afspraak te halen bij GGD Gelderland-Midden. Benieuwd naar een vaccinatielocatie in de buurt? Vind op ggdgm.nl/waarenwanneer(externe link) een locatie dichtbij.

Voorwaarden herhaalprik

Iedereen vanaf 12 jaar kan zonder afspraak de herhaalprik tegen corona halen. Voorwaarde is wel dat de laatste coronavaccinatie of -besmetting minimaal 3 maanden geleden is. En dat u de basisserie hebt afgerond. De basisserie bestaat uit 2 prikken met het vaccin van Pfizer, Moderna of Novavax óf uit 1 prik met Janssen. De basisserie is nog steeds belangrijk, omdat het de basisbescherming tegen corona geeft.

Waarom een herhaalprik?

  • De herhaalprik kan voorkomen dat u erg ziek wordt van corona;
  • Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter het coronavirus wordt afgeremd;
  • Als veel mensen gezond blijven, kunnen de mensen die in het ziekenhuis werken weer andere mensen helpen die ziek zijn;
  • Als veel mensen gezond blijven, kunnen bijvoorbeeld treinen blijven rijden en scholen, restaurants en cafés openblijven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de herhaalprik tegen corona? Ga naar de website van GGD Gelderland-Midden en krijg antwoorden op veelgestelde vragen: ggdgm.nl/herhaalprik(externe link).