In Nijkerk werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit en ondermijning. Hierbij gaat het niet alleen om de strafbare feiten die gepleegd worden, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. Denk bijvoorbeeld aan het grote risico dat een hennepkwekerij of drugslab betekent voor omwonenden.

Helpt u mee?

Het aanpakken van ondermijning kunnen wij niet alleen. Uw hulp is onmisbaar! Om ondermijning aan te pakken hebben we zoveel mogelijk oren en ogen in de buurt en wijk nodig, én inwoners die verdachte situaties melden. Horen, zien en melden dus!

Verschillende manieren van melden

U kunt vermoedens van ondermijnende activiteiten op verschillende manieren melden. Wilt u anoniem melden dan kan dat bij Meld Misdaad Anoniem. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via (0800) 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om iets te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden. Wilt u liever bij de politie melden dan kan dat via (0900) 8844.

Op de website van de gemeente vindt u informatie over verschillende onderwerpen. Deze informatie helpt om beter zicht te krijgen op ondermijnende situaties én hoe u die veilig (en indien gewenst ook anoniem) kunt melden.