Informatie voor gevluchte Oekraïners

Op forrefugees.vluchtelingenwerk.nl staat alle informatie voor gevluchte Oekraïners die al in Nederland zijn:

Support Hotline Vluchtelingenwerk: 020-300 7000. Bereikbaar elke dag van 9.00-19.00 uur. Het is voor vluchtelingen en voor iedereen die wil helpen.

Kijk ook op www.refugeehelp.com

For parents: how can you help yourselves and your children cope in the current crisis: https://ukraineparenting.web.ox.ac.uk/about.

Veel Oekraïners vluchten weg uit Oekraïne. Op zoek naar veiligheid elders. Zij zijn kwetsbaar en kunnen slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting worden. Onderaan deze pagina staan links naar flyers over veiligheid voor vluchtelingen. De flyer is tot stand gekomen op initiatief van CoMensha en in samenwerking met het Rode KruisFairWorkVluchtelingenwerk Nederlandwww.refugeehelp.com en La Strada International en is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Oekraïens.

Werken door Oekraïense vluchtelingen

Vanuit het WSP regio Amersfoort bemiddelen we tussen werkgevers en werkzoekenden die aan het werk willen.
Служба підтримки роботодавців у регіоні Амерсфорт є посередником між роботодавцями й особами, які шукають роботу: https://www.wspregioamersfoort.nl/oekraine/.

Op de website van het WSP regio Amersfoort staat een pagina met informatie (zie bovengenoemde link). De tekst is daar te lezen in het Engels en Oekraïens. Er is informatie voor werkgevers en vluchtelingen. Zie ook de flyer hieronder.