Overige informatie voor gevluchte Oekraïners

Op forrefugees.vluchtelingenwerk.nl staat alle informatie voor gevluchte Oekraïners die al in Nederland zijn:

Support Hotline Vluchtelingenwerk: 020-300 7000. Bereikbaar elke dag van 9.00-19.00 uur. Het is voor vluchtelingen en voor iedereen die wil helpen.

Kijk ook op www.refugeehelp.com(externe link)

For parents: how can you help yourselves and your children cope in the current crisis: https://ukraineparenting.web.ox.ac.uk/about(externe link).

Veel Oekraïners vluchten weg uit Oekraïne. Op zoek naar veiligheid elders. Zij zijn kwetsbaar en kunnen slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting worden. Onderaan deze pagina staan links naar flyers over veiligheid voor vluchtelingen. De flyer is tot stand gekomen op initiatief van CoMensha en in samenwerking met het Rode Kruis(externe link)FairWork(externe link)Vluchtelingenwerk Nederland(externe link)www.refugeehelp.com(externe link) en La Strada International(externe link) en is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Oekraïens.

Werken door Oekraïense vluchtelingen

Vanuit het WSP regio Amersfoort bemiddelen we tussen werkgevers en werkzoekenden die aan het werk willen.
Служба підтримки роботодавців у регіоні Амерсфорт є посередником між роботодавцями й особами, які шукають роботу: https://www.wspregioamersfoort.nl/oekraine/(externe link).

Op de website van het WSP regio Amersfoort staat een pagina met informatie (zie bovengenoemde link). De tekst is daar te lezen in het Engels en Oekraïens. Er is informatie voor werkgevers en vluchtelingen. Zie ook de flyer onderaan de pagina.

Tijdelijk géén afspraken mogelijk met de IND in de online afsprakenplanner

Vanaf 1 september kunt u tijdelijk geen online afspraak maken met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor het ophalen van een verblijfsbewijs, een sticker in uw paspoort, omdat er even onvoldoende geen stickers zijn. De verwachting is dat het uitreiken van de verblijfsbewijzen medio oktober hervat kan worden. 

Eerder hadden wij geschreven dat u juist zo snel mogelijk een afspraak moest maken om een bewijs van verblijf op te halen waarmee u kunt laten zien dat u in ieder geval tot 4 maart 2023 in Nederland mag wonen en werken. U kunt dan ook gemakkelijker heen en weer reizen van en naar Oekraïne. 

Nu moet u daar helaas nog even wachten bij gebrek aan voldoende stickers. Wij laten u weten wanneer er weer afspraken gemaakt kunnen worden , al dan niet in groepsverband. 

Meer informatie kunt u vinden op de site van Refugeehelp: 

Als u al een sticker in uw paspoort heeft of inmiddels bent geweest, wilt u dat dan aan ons doorgeven?