Home > Inwoners > Algemene info parkeren

Algemene info parkeren

Op gebied van parkeren is een aantal zaken belangrijk voor u. Hieronder kunt informatie vinden over verschillende onderwerpen.

Parkeerbeleidsplan 2014-2020

In 2014 is het “Parkeerbeleidsplan 2014-2020” van gemeente Nijkerk vastgesteld. Hierin staan alle belangrijke beleidsonderwerpen op gebied van parkeren beschreven. Uitgangspunt van het parkeerbeleid is dat parkeerregulering eenvoudig en transparant is. Bij nieuw parkeerbeleid is zowel monitoring (het volgen van ontwikkelingen), als evaluatie (het beoordelen van de effecten van het parkeerbeleid) van belang. Beide hebben de komende jaren een vaste plek in de parkeeractiviteiten van de gemeente. Het plan kunt u onderaan de pagina downloaden.

Parkeernormen

De gemeente heeft haar parkeernormen vastgelegd in de Nota Parkeernormen (hieronder te downloaden). De parkeernormen beschrijven hoeveel parkeerplaatsen er per functie van een gebouw maximaal moeten worden aangelegd. In paragraaf 5.2 van deze nota staat per functie de parkeernorm.

Meer informatie

Zoekt u meer informatie over parkeren in de gemeente Nijkerk, kijk dan op de pagina's hieronder.