Home > Inwoners > Fietspunt

Fietspunt

Het college van de gemeente Nijkerk geeft in haar Coaltieakkoord 'Verbinden met ambitie' aan een fietsvriendelijke gemeente te willen zijn. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. Bij de renovatie en verbreding van het fietspad op de Zeedijk wordt de daad bij het woord gevoegd. Dit fietspad maakt onderdeel uit van het fietsnetwerk rondom het Veluwemeer en wordt intensief gebruikt.

Fietspad op de Zeedijk wordt vernieuwd

Uit de inspecties van de fietspaden is naar voren gekomen dat het fietspad op de Zeedijk slecht is en aan vervanging toe is. Dit biedt een mooie kans om de fietsstructuur in het buitengebied een impuls te geven. Het fietspad is de verbinding tussen Nijkerk (nieuw Hulckesteijn) en Bunschoten-Spakenburg  en loopt langs een van de monumenten van Nijkerk, het Stoomgemaal Hertog Reijnout. Vanaf de Berencamperweg verbindt dit fietspad ook Nijkerk met Putten en gaat langs het Putter Stoomgemaal.

Planning

In september wordt het fietspad vernieuwd en verbreed naar 2,50 meter. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de gebruikers uit om het fietspad een kwaliteitsimpuls te geven en hiermee veiliger te maken. De Provincie Gelderland maakt dit financieel mede mogelijk.

Wat is op deze pagina verder te lezen?

Op deze pagina kunt u verder meer lezen over het parkeren van (brom)fietsen buiten rekken en weesfietsen op stations. Over wat u moet doen als uw fiets gestolen is. En over het plan 'fietsenwerkplaats".  En treft u een link aan naar de mooiste fietsroutes op de Veluwe.