Home > Inwoners > Fietspunt

Fietspunt

werkzaamheden fietspad ZeedijkHet college van de gemeente Nijkerk geeft in haar Coaltieakkoord 'Verbinden met ambitie' aan een fietsvriendelijke gemeente te willen zijn. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. Bij de renovatie en verbreding van het fietspad op de Zeedijk wordt de daad bij het woord gevoegd. Dit fietspad maakt onderdeel uit van het fietsnetwerk rondom het Veluwemeer en wordt intensief gebruikt.

Fietspad op de Zeedijk

In 2018 is direct na de zomervakantie begonnen met de aanleg van een nieuw fietspad op de zeedijk in Nijkerk. Uit de inspecties van de fietspaden kwam al langere tijd naar voren dat het fietspad op de Zeedijk slecht is en aan vervanging toe is. Het deel van het fietspad tussen "Hulckesteijn" en Bunschoten, "De Laak" is vervangen. Hier ligt nu een schitterend fietspad breed fietspad dat door zijn kleur wegvalt in de omgeving. Het nieuwe fietspad is een duidelijke verbetering van de fietsstructuur in het buitengebied geeft een impuls aan het recreatieve gebruik en beleving van dit mooie gebied. Het fietspad is de verbinding tussen Nijkerk (nieuw Hulckesteijn) en Bunschoten-Spakenburg en loopt langs een van de monumenten van Nijkerk, het Stoomgemaal Hertog Reijnout. In en langs het fietspad zijn diverse cultuurhistorische aangebracht. Zo is de dijkdoorbraak in het fietspad verwerkt en komen er informatiepanelen die verwijzen naar het verleden.

Verdere werkzaamheden

De vernieuwing van het fietspad op de zeedijk is nog niet gereed. Ook het deel vanaf de Berencamperweg dat Nijkerk met Putten verbindt wordt dit jaar vernieuwd. Vanaf augustus 2019 wordt ook dit deel van het fietspad vernieuwd en verbreed naar 2,50 meter. Met de realisatie van het nieuwe fietspad komt een lang gekoesterde wens van de gebruikers uit om het fietspad een kwaliteitsimpuls te geven en hiermee veiliger te maken. De Provincie Gelderland maakt dit financieel mede mogelijk.

Wat is op deze pagina verder te lezen?

Op deze pagina kunt u verder meer lezen over het parkeren van (brom)fietsen buiten rekken en weesfietsen op stations. Over wat u moet doen als uw fiets gestolen is. En over het plan 'fietsenwerkplaats".  En treft u een link aan naar de mooiste fietsroutes op de Veluwe.