Home > Inwoners > Fysiek en mentaal gezond

Fysiek en mentaal gezond

Fysiek en mentaal gezond opgroeien

Kinderen & jongeren zijn gelukkig en zitten lekker in hun vel.
Kinderen en jongeren voelen zich fit.
Van kind naar gezonde volwassenen!

Fysiek gezond

We willen ons allemaal gezond voelen. Kinderen en jongeren die voldoende bewegen en gezond eten hebben minder kans op klachten. Ouders en de directe leefomgeving hebben veel invloed op dit gedrag. Hoe zorgen wij ervoor dat gezinnen en jongeren een gezonde leefstijl hanteren? De gemeente heeft vanuit landelijke trends, lokale cijfers en gesprekken met betrokken partijen richtlijnen bedacht. Met u willen wij deze richtlijnen bespreken. Zitten wij op de goede weg, klopt ons beeld?

Mentaal Gezond

De mentale gezondheid is net zo belangrijk als de fysieke fitheid. We willen dat kinderen en jongeren lekker in hun vel zitten en gelukkig zijn. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren stressvrij kunnen opgroeien, grenzen durven aangeven en veerkrachtig zijn?

De gemeente heeft vanuit landelijke trends, lokale cijfers en gesprekken met betrokken partijen richtlijnen bedacht op thema’s die extra aandacht verdienen. Met u willen wij deze thema’s bespreken. Zitten wij op de goede weg, klopt ons beeld?

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK