Geldplannen

Startpunt Geldzaken

Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen? Blijven er rekeningen liggen? Heeft u nog geen schulden, maar zijn er wel (bijna) financiële problemen? Raadpleeg dan de geldplannen van Startpunt Geldzaken via: https://startpuntgeldzaken.nl/nijkerk/

De geldplannen zijn een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe zorgvuldige keuzes te maken voor als u geld overheeft. En als u financiële zorgen heeft, wordt stap voor stap aangegeven hoe u uit de zorgen kan komen. U krijgt goede tips en de geldplannen zijn geschikt voor alle inkomens.

Geldplan Kom uit de geldzorgen!

Heeft u financiële zorgen en wilt u er van af? Kijk dan welke stappen u kunt ondernemen om orde op zaken te stellen. Als het u alleen niet lukt, wordt u in het geldplan verwezen naar vrijwilligers op het gebied van de Thuisadministratie en/of medewerkers van de gemeente. Ga naar het geldplan 'Kom uit de geldzorgen!'

Geldplan ‘Bijna 18

Vanaf je 18e mag je van alles wat je eerst niet mocht, zelfstandig autorijden, een telefoonabonnement afsluiten, studiefinanciering of toeslagen aanvragen. En je moet ook van alles. Denk aan een zorgverzekering afsluiten of aan boetes en leningen zelf betalen. Je kunt nu eenvoudig via het geldplan ‘Bijna 18’ bekijken wat er geregeld moet worden voor je 18e verjaardag en wat er daarna nog meer verandert op financieel gebied. Het geldplan geeft inzicht in alles wat je zelf moet regelen, inkomsten en uitgaven, lasten en kosten tijdig betalen en sparen. Regel de zaken op tijd, dan ga je onbezorgd de toekomst tegemoet. Ga naar geldplan 'Bijna 18'.

Geldplan Beter rondkomen

Wilt u ook graag dat uw uitgaven en inkomsten beter in balans zijn met elkaar? Dat er niet meer geld uitgaat dan er binnenkomt? Maak dan het geldplan “Beter rondkomen”, zodat u vaker geld overhoudt aan het einde van de maand. Ga naar het geldplan 'Beter rondkomen'.

Geldplan Sparen, aflossen of beleggen?

Als u juist geld overheeft, maakt u het persoonlijk plan “Sparen, aflossen of beleggen?” Hiermee ziet u wat slimme keuzes zijn als het om uw geld gaat. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een overzichtelijk verslag. Ga naar het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'.

Geldplan Rondkomen met kinderen?

Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Wilt u zien welke regelingen beschikbaar zijn? Wilt u minder last van piekeren en stress? Ga naar het geldplan 'Rondkomen met kinderen'.

Geldplan Studie (klein)kinderen?

Wilt u geld opzij zetten voor de studie van uw (klein)kind? Bepaal welk bedrag u opzij wil en kan zetten en zie wat het u oplevert bij sparen en/of beleggen. Ga naar het geldplan 'Studie (klein)kinderen'.

Startpunt Geldzaken is een samenwerking van het Nibud en partners, om u te helpen bij uw geldzaken. De gemeente Nijkerk biedt haar inwoners de mogelijkheid om online gratis de geldplannen op te stellen.