Home > Inwoners > Initiatieven Groenonderhoud

Initiatieven Groenonderhoud

Verschillende groepen inwoners zetten zich in om iets in de leefomgeving te veranderen of juist te behouden. Heeft u een idee om de stad of uw straat, buurt of wijk prettiger te maken? Ontdek welke ondersteuning u kunt krijgen. Bekijk ter inspiratie een aantal voorbeelden van initiatieven in Nijkerk.

Heeft u vragen over groenonderhoud en zelfbeheer? Spreekt u de groencoördinatoren aan op straat of stuurt u een email naar zelfbeheer@nijkerk.eu. Bellen kan ook via 14 033.

heeft u een idee voor de openbare ruimteKijk ook op de pagina 'Groenonderhoud' voor meer informatie over het onderhoud van het groen in Nijkerk.

• Groen burgerinitiatief geslaagd

(23-02-2018)
    werkzaamheden

Aan de Kastanjelaan in Nijkerk groeiden vuurdoornplanten. Dit zijn planten met scherpe doorns en dat gaf veel lekke banden. De buurtbewoners hebben actie ondernomen en er werd een burgerinitiatief opgestart om deze planten te vervangen.

• Meedenken over het groenontwerp Doornsteeg

(26-10-2017)
    Groeonontwerp de Doornsteeg

Toekomstig nieuwe inwoners van de woonwijk 'De Doornsteeg' willen graag wonen in een woonwijk met ruimte, rust en in een groene omgeving. In de omgeving van de wijk is al opvallend veel natuurlijk groen. De nieuwe wijk krijgt veel autoluwe straten, zodat kinderen veilig kunnen spelen.

• Nieuw speeleiland in wijk De Bogen

(07-06-2017)
    nieuw speeleiland de bogen

Woensdagmiddag 7 juni is het speeleiland aan het Jaagpad geopend door wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Patricia van Loozen. Zij deden dit door Denver van 6 jaar van de kabelbaan af te duwen. Ongeveer 60 kinderen waren hierbij aanwezig en zij wilde daarna natuurlijk ook van de kabelbaan. Na de officiële opening maakte de kinderen gebruik van het parcours, uitgezet op het speeleiland met speeltoestellen van het bedrijf Kompan. Vooraf deden de kinderen samen met de wethouders een warming-up met de buurtsportcoaches.

• Grasveld voor buurtkinderen aan de Bremlaan

(28-07-2016)
    kind Bremlaan

Op de Bremlaan in Nijkerk klinkt overdag vaak het geluid van spelende kinderen. In de straat in de wijk Paasbos wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Zij spelen graag buiten, maar misten een stukje grasveld. Bewoners Janneke van Trigt en Jantine van den Burg hoorden van het initiatief van de gemeente om bewoners met een idee voor het openbaar groen te ondersteunen en namen contact op met de groencoördinatoren Ronald van ’t Hazeveld en Bertil Melisse.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK