Home > Inwoners > Initiatieven

Initiatieven

Verschillende groepen inwoners zetten zich in om iets in de leefomgeving te veranderen of juist te behouden. Heeft u een idee om de stad of uw straat, buurt of wijk prettiger te maken? Ontdek welke ondersteuning u kunt krijgen. Bekijk ter inspiratie een aantal voorbeelden van initiatieven in Nijkerk.

Heeft u vragen over groenonderhoud en zelfbeheer? Spreekt u de groencoördinatoren aan op straat of stuurt u een email naar zelfbeheer@nijkerk.eu. Bellen kan ook via 14 033.heeft u een idee voor de openbare ruimte

• Meedenken over het groenontwerp Doornsteeg

(26-10-2017)
    Groeonontwerp de Doornsteeg

Toekomstig nieuwe inwoners van de woonwijk 'De Doornsteeg' willen graag wonen in een woonwijk met ruimte, rust en in een groene omgeving. In de omgeving van de wijk is al opvallend veel natuurlijk groen. De nieuwe wijk krijgt veel autoluwe straten, zodat kinderen veilig kunnen spelen.

• Nuttig bezig zijn

(26-10-2017)

Yvonne Jansen uit de woonwijk Paasbos geeft aan: “Lichaamsbeweging en nuttig bezig zijn is goed te combineren en leuk! Ik moet veel lopen wegens gezondheidsredenen, maar ik wilde ook graag nuttig bezig zijn.

• Nijkerk maakt zich sterk voor Taxus voor Hoop

(14-06-2017)
    Wethouder van Loozen zamelt taxus snoeisel in

Inwoners en organisaties nemen steeds meer zelf initiatief en verantwoordelijkheid voor taken in de samenleving. Daarmee verandert ook de rol van de gemeente. De gemeente gaat minder zelf doen, zoekt meer de samenwerking en wil meer aansluiten op deze initiatieven. Samen met ondernemers, inwoners, verenigingen en organisaties gaan we op zoek naar nieuwe oplossingen op verschillende terreinen: we zijn ‘Samen Nijkerk’. Gerrit Bouw van Bouw Bulderweg Hoveniersbedrijf had vorig jaar al contact gezocht met de gemeente over het inzamelen van taxus-snoeisel. Het hoveniersbedrijf zag mogelijkheden om mee te doen, maar had niet altijd het vereiste volume per snoeibeurt. Daarom zijn de handen in één geslagen, en samen met de gemeente, andere hoveniersbedrijven en particulieren kan de actie in Nijkerk zeker slagen.

• Nieuw speeleiland in wijk De Bogen

(07-06-2017)
    nieuw speeleiland de bogen

Woensdagmiddag 7 juni is het speeleiland aan het Jaagpad geopend door wethouders Nadya Aboyaakoub-Akkouh en Patricia van Loozen. Zij deden dit door Denver van 6 jaar van de kabelbaan af te duwen. Ongeveer 60 kinderen waren hierbij aanwezig en zij wilde daarna natuurlijk ook van de kabelbaan. Na de officiële opening maakte de kinderen gebruik van het parcours, uitgezet op het speeleiland met speeltoestellen van het bedrijf Kompan. Vooraf deden de kinderen samen met de wethouders een warming-up met de buurtsportcoaches.

• Grasveld voor buurtkinderen aan de Bremlaan

(28-07-2016)

Op de Bremlaan in Nijkerk klinkt overdag vaak het geluid van spelende kinderen. In de straat in de wijk Paasbos wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Zij spelen graag buiten, maar misten een stukje grasveld. Bewoners Janneke van Trigt en Jantine van den Burg hoorden van het initiatief van de gemeente om bewoners met een idee voor het openbaar groen te ondersteunen en namen contact op met de groencoördinatoren Ronald van ’t Hazeveld en Bertil Melisse.