Home > Inwoners > Meedoen (jeugdprogramma)

Meedoen (jeugdprogramma)

Armoede Nijkerk uit!

Kinderen/jongeren die opgroeien in armoede kunnen minder goed meedoen in de maatschappij en krijgen minder kansen. Met leeftijdsgenootjes sporten, muziekles, schoolreisjes of hun verjaardag vieren is voor deze kinderen/jongeren niet vanzelfsprekend en ze dreigen buitengesloten te worden. Chronische stress door geldzorgen in een gezin gaat ook ten koste van gezondheid en welbevinden van kinderen en heeft een negatief effect op hun gedrag en schoolprestaties en dus hun toekomstperspectief. Niet alle ouders zijn in staat hun kinderen beschermen tegen de gevolgen van armoede. Uiteindelijk leidt armoede in de jeugd tot minder kansen om in het volwassen leven volwaardig mee te doen in de samenleving.

Hoe kunnen we in Nijkerk jongeren/kinderen en het gezin nog beter ondersteunen bij armoede en schulden?