Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Windlichten uitgedeeld in het centrum

  (15-12-2017)

  Wethouder Patricia van Loozen heeft woensdagmiddag 13 december met medewerkers van de buitendienst windlichten uitgedeeld aan ondernemers in de drie winkelkernen van de gemeente. Winkeliers en horecaondernemers zijn belangrijk voor de leefbaarheid van onze winkelkernen. De wethouder wenst met deze actie de winkeliers en de horecaondernemers in de drie verschillende kernen goede zaken toe.

 • Smeltende sneeuw leidde tot wateroverlast

  (15-12-2017)

  Door de dooi die woensdag 13 december serieus inzette, is de waterafvoer in sloten, beken en kanalen flink toegenomen. Het systeem zit vol en ook de natuuroevers en bergingsgebieden zijn gevuld en doen mee in de afvoer. Op diverse plekken ontstond wateroverlast. Woensdag waren medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe tot middernacht actief om verstoppingen te voorkomen en het water zoveel mogelijk in goede banen te leiden.

 • Klaar voor gladheidsbestrijding

  (11-12-2017)

  We hebben de eerste nachten met vorst achter de rug en afgelopen weekend was het door sneeuwval glad in heel het land. In de winterperiode wordt de gladheidsbestrijding uitgevoerd door collega’s van team operationeel beheer en team dagelijks beheer. Daarbij werkt de gemeente samen met een aannemer.

 • Aanpak hinderlijk geparkeerde fietsen op station(s)

  (11-12-2017)

  De gemeente Nijkerk ontvangt veel klachten over hinderlijk geparkeerde fietsen op stations Nijkerk en Hoevelaken. Daarbij geven inwoners aan dat er te weinig stallingsruimte is voor fietsen.

 • Parkeergarage Wheemplein gesloten

  (05-12-2017)
  Parkeergarage Wheemplein

  In de parkeergarage aan het Wheemplein vervangt een deurenbedrijf een overheaddeur. Deze werkzaamheden vinden plaats op maandag 11- en dinsdag 12 december 2017. Daarom is de parkeergarage deze dagen niet in gebruik.

 • In het nieuwe jaar ook weer cursus Digisterker

  (30-11-2017)
  digisterker curus bibliotheek

  De bibliotheek Nijkerk én Hoevelaken gaan in het nieuwe jaar verder met gratis cursussen Digisterker. Regelt u uw dagelijkse zaken al digitaal? Online bestellen én betalen, snel informatie opzoeken, contact houden met anderen, belastingaangifte doen. Vindt u dat ‘gewoon’ moeilijk? Meldt u dan aan voor de cursus Digisterker.

 • Informatie verkeersmaatregelen binnenstad Nijkerk

  (27-11-2017)

  Op 30 maart 2016 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten het Visiedocument Aantrekkelijk Nijkerk vastgesteld. De visie is een gezamenlijk plan van bewoners, winkeliers, bedrijven, investeerders en belangenorganisatie uit de binnenstad. In de visie omvat een samenhangend pakket van eenvoudige en ingrijpende maatregelen om de noodzakelijke kwaliteitsverbetering van onze binnenstad te bereiken.

 • Afvalkalender 2018

  (27-11-2017)
  afvalkalender 2018 afval nieuw jaar

  In week 50 (11 – 15 december) ligt de afvalkalender bij u op de deurmat. Op deze kalender compact alle informatie over de afvalinzameling in de gemeente Nijkerk op een rijtje. Bijvoorbeeld de afwijkende ophaaldagen.

  U kunt ook via deze pagina de de afvalkalender 2018 downloaden.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met minimuminkomen

  (27-11-2017)
  premies bekend 2018 Zilveren Kruis

  Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak gebruik van de Collectieve Zorgverzekering voor de minima die de gemeente Nijkerk aanbiedt in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De gemeente betaalt een deel van de kosten.

 • Wegwerkzaamheden

  (27-11-2017)

  In de komende weken zullen er in opdracht van de gemeente Nijkerk door de firma Avema op diverse wegen en fietspaden in de gemeente asfaltreparaties uitgevoerd worden. Tijdens de uitvoering van de reparaties zullen gedeeltes van wegen en fietspaden tijdelijk worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit zal ter plaatse aangegeven en begeleid worden door verkeersregelaars. De wegen zullen direct na uitvoering van de werkzaamheden weer worden vrijgegeven voor verkeer.

 • Zoekt u een subsidie?

  (14-11-2017)

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

 • Bedrijfsbezoek aan Veevoederfabriek De Heus

  (10-11-2017)
  bedrijfsbezoek de De Heus

  Wethouder Patricia van Loozen bracht op donderdag 9 november een bezoek aan de Nijverheidsstraat 24, aan De Heus, veevoederfabriek.

 • Eigen Verklaring wordt Gezondheidsverklaring

  (31-10-2017)
  Vanaf 1 november krijgt de Eigen Verklaring een nieuwe naam, namelijk Gezondheidsverklaring. Met deze verklaring geven kandidaten informatie over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rijgeschikt is en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is.
 • Veranderingen in de regeling ‘Meedoen’

  (01-10-2017)

  Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen voor kosten die verband houden met sport, cultuur en vorming. De regeling ‘meedoen’ wijzigt per 1 oktober 2017. De belangrijkste wijzigingen zijn hieronder te lezen.

 • Milieujaarverslag 2016 gepresenteerd

  (29-09-2017)

  In het milieujaarverslag 2016 informeren de gemeente Nijkerk u over wat er in Nijkerk op milieugebied in 2016 is gerealiseerd. Feitelijk wordt verslag gedaan van de uitvoering van jaarschijf 2016 van het Milieu uitvoeringsprogramma (MUP) 2013-2016.

 • 155-Help-een-bedrijf

  (28-09-2017)

  Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  (19-06-2017)

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten in onze Publiekswinkel. Deze drukte wordt mede veroorzaakt omdat het verplicht is dat kinderen in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (17-04-2017)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Archief

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden