Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Maaien gazons

  (14-10-2019)

  De herfst staat weer voor de deur. Dit is weer te merken aan de vele neerslag die er valt. Hierdoor kunnen de gazons niet overal meer gemaaid worden. De machines rijden zich vast of rijden diepe sporen in de gazons.

 • Meedoen is makkelijk

  (11-10-2019)

  Veilig Verkeer Nederland wil iedereen zo actief mogelijk betrekken bij verkeersveiligheid. Deze maand hebben zij een campagne op TV. Verkeer is mensenwerk. Te hard rijden in de wijk, verkeersdrukte bij de basisscholen of bij de sportverenigingen, onopvallende fietsers in de donkere maanden. Je kunt vaak zelf al veel doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Jouw inzet is hard nodig! Veilig Verkeer Nederland wil dat iedereen veilig over straat kan. Samen met jou komen we in actie om Nederland verkeersveiliger te maken.

 • Heeft u een AED in uw huis of bedrijfspand? Meld u aan!

  (11-10-2019)

  Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Een dekkend netwerk met AED’s in de hele gemeente kan levens redden! Daarom is het belangrijk om te weten op welke plekken er in onze gemeente nog AED’s bij zouden moeten komen. De Stichting AED Nijkerk/Hoevelaken onderzoekt waar al AED’s buiten hangen. Ook inventariseert zij waar AED’s binnen hangen, die misschien naar buiten verplaatst kunnen worden, in een speciale kast. Maar daarvoor is uw hulp nodig! Hangt er bij u een AED binnen of buiten? Meld dat dan bij de stichting via info@aedstichtingnijkerkhoevelaken.nl Dat geldt zowel voor woningen, als bedrijfspanden.

 • Komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering?

  (10-10-2019)

  Bent u mantelzorger? Dan is het tijd dat u eens in het zonnetje wordt gezet! De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers laten zien dat ze gewaardeerd worden. Daarom krijgt u als mantelzorger een VVV-cadaukaart van 100 euro van de gemeente. Deze actie heeft een naam: de mantelzorgwaardering. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.

 • Let op: FMR Producties enige uitgever officiële gemeentegids

  (04-10-2019)
  inwoners/nieuws_42047/item/let-op-fmr-producties-enige-uitgever-officiele-gemeentegids_47230.html
  Bij ons is een melding binnengekomen van een bedrijf die telefonisch is benaderd voor een advertentie in de (online) gemeentegids van gemeente Nijkerk. Dit telefoontje kwam niet van FMR Producties, zij zijn namelijk nog niet gestart met advertentiewerving.
 • Lever je kapotte elektrische apparaten in!

  (04-10-2019)

  Je elektrische tandenborstel gaat kapot of je kruimeldief stopt ermee. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 stuk zijn. Lever deze in bij de milieustraat of een inleverpunt in de buurt. Zo krijgen elektrische apparaten een nieuw leven. En als je tijdens de Nationale Recycleweek van 14 t/m 20 oktober je apparaten inlevert bij de Milieustraat van Nijkerk, dan krijg je ook nog eens een leuk en leerzaam cadeau erbij.

 • Sportmedaille behaald in 2019? Meld je aan voor de huldiging!

  (26-09-2019)

  Heb je in 2019 een medaille behaald bij een officieel Nederlands-, Europees- of wereldkampioenschap? Of ken je misschien zo’n topper? Meld jezelf of hem/haar dan uiterlijk 25 november aan bij de gemeente. De gemeente wil deze sportkampioenen namelijk in het zonnetje zetten tijdens de nieuwjaarsreceptie 2020 (begin januari 2020).   

 • Modder op de weg? Gas los!

  (26-09-2019)

  Ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot glad wegdek. Wat moet je doen als je als motorrijder of automobilist op een modderige weg beland?

 • Wat te doen als mijn container vol zit?

  (19-09-2019)

  Heeft u dat wel eens dat de container te klein is voor het afval dat u heeft? Zeker nu er één keer per drie weken het huisvuil wordt opgehaald. Hieronder staat per afvalsoort een aantal mogelijkheden om dit probleem te verhelpen.

 • Wordt Nijkerk Fietsstad 2020?

  (16-09-2019)

  Vul de enquête in en maak kans op een elektrische fiets

  De Fietsersbond organiseert ‘Fietsstad 2020’, een landelijke verkiezing waarbij fietsers gevraagd wordt naar hun ervaring met het fietsen in hun eigen stad. Fietsersbond hoort graag jouw mening over het fietsen in Nijkerk. Daarvoor kun je tot en met 31 oktober 2019 een eenvoudige online enquête invullen op www.fietsstad.nl. Zo draag je niet alleen bij aan een beter fietsklimaat in onze gemeente, maar maak je ook nog eens kans op een elektrische fiets!

 • Mantelzorg: u staat er niet alleen voor

  (12-09-2019)

  De gemeente Nijkerk heeft veel respect en bewondering voor de mantelzorgers in de gemeente. Jaarlijks komt dit onder andere tot uiting tijdens de Dag van de Mantelzorg en bij het uitreiken van de ‘mantelzorgwaardering’. Dat is een kadobon, die Sigma namens de gemeente uitreikt aan mantelzorgers die zich hebben aangemeld en voldoen aan de criteria.

  Vanaf begin oktober vindt u in De Stad NIjkerk enkele weken lang de oproep waarin staat hoe de aanmelding in zijn werk gaat. Maar er zijn de komende maanden nog veel meer interessante activiteiten voor mantelzorgers. En daarnaast ondersteunt Sigma hen het gehele jaar door. Dit gebeurt bijvoorbeeld door 1 op 1 gesprekken, waarvoor geen verwijzing of ‘indicatie’ nodig is.

 • Inclusieproject gemeente Nijkerk en MEE

  (24-07-2019)
  inclusief

  De gemeente Nijkerk wil een plek zijn waar iedereen meetelt en meedoet! Daarom werkt de gemeente samen met andere organisaties om zo toegankelijk mogelijk te zijn. Dat project heet ‘inclusie’. De organisatie MEE is één van de belangrijke partners van de gemeente hierin. Iedereen moet gemakkelijk elk gebouw in kunnen. Ook alle voorzieningen zijn voor iedereen. Maar ook is het belangrijk dat het taalgebruik en schriftelijke informatie ( op papier en op het internet) begrijpelijk is. En inclusie is ook: respectvolle en gelijkwaardige omgang met alle mensen.

 • Start werkzaamheden herinrichting centrum Nijkerk

  (28-05-2019)

  Begin juni is Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, in opdracht van de gemeente, gestart met de herinrichting van een aantal straten in en rond het centrum van Nijkerk. Het gaat hierbij om de volgende straten: Catharinastraat, Kleterstraat, Brede Beek, Verlaat en Langestraat. Het doel is de binnenstad aantrekkelijker te maken. Dit gebeurt door de straten opnieuw in te richten. Dit deel van het centrum krijgt zo dezelfde uitstraling als de Oosterpoort, Oosterstraat en de Frieswijkstraat.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  (06-05-2019)
  Online afspraak maken

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

  (01-05-2019)
  Digitale nieuwsbrief

  De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

  Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

 • Vraag om een MoneyFitMaatje!

  (14-12-2018)
  Moneyfit

  Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (01-09-2018)
  Berichtenbox

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

 • Zoekt u een subsidie?

  (01-09-2018)
  zoekt u een subsidie?

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende mogelijkheden voor financiering? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante bronnen voor financiering. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante mogelijkheden voor subsidies en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden