Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Denkt u mee?

  (16-11-2018)

  Op dinsdag 20 november 2018 van 19.15 tot 21.30 uur

  Een Huis van de Stad voor alle Nijkerkers, en u kunt aangeven wat u daarin wilt vinden! Het wordt natuurlijk een plek waar je terecht kunt voor de zaken die u van oudsher verwacht in een stadhuis. Er is echter veel meer mogelijk. U kunt er straks ook anderen ontmoeten: inwoners, andere organisaties of aanbieders.

 • Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Inclusie op 27 november

  (16-11-2018)

  Samen werken aan een toegankelijk Nijkerk  

  De gemeente Nijkerk werkt samen met MEE Veluwe aan het verbeteren van de toegankelijkheid in Nijkerk voor mensen met een beperking of andere achtergrond (ook wel: "inclusie"). Bijna 100 vrijwilligers en professionals uit de gemeente Nijkerk zijn het afgelopen jaar getraind om effectiever te communiceren met mensen met een beperking of andere achtergrond. 

  Netwerkbijeenkomst op dinsdagavond 27 november

  Als afsluiting van deze succesvolle reeks trainingen vindt op 27 november een Netwerkbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst is voor de mensen die bovenstaande training hebben gevolgd, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

  Wanneer? Dinsdagavond 27 november van 19.00 tot 21.30 uur 
  Waar? Stadhuis van de Gemeente Nijkerk, Kolkstraat 27

 • Betaalt de gemeente in 2019 mee aan uw ziektekostenverzekering?

  (16-11-2018)

  De gemeente Nijkerk biedt samen met Zilveren Kruis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.Tot 1 januari 2019 kunt u van zorgverzekering veranderen.

 • Nieuwe Nijkerkers tekenen Participatieverklaring

  (12-11-2018)

  28 statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) tekenden maandagmiddag 12 november hun participatieverklaring. Dit vormde de afsluiting van een reeks workshops verzorgd door Vluchtelingenwerk over de basisprincipes uit de Nederlandse samenleving. De workshops zijn onderdeel van het inburgeringstraject van de statushouders. Met de feestelijke ondertekening wil de gemeente de nieuwkomers een welkome start in de Nijkerkse samenleving geven.

 • Gratis inname luiers in Nijkerk

  (06-11-2018)

  Goed nieuws! Voor alle huishoudens met jonge kinderen in de gemeente Nijkerk. Zij kunnen gebruikte luiers vanaf 3 december 2018 gratis weggooien op de Milieustraat. De inzameling gaat vanaf volgend jaar ook via een aantal centrale inzamelpunten verlopen. Dit zullen locaties zijn bij kinderdagverblijven. Deze locaties maakt de gemeente zo spoedig mogelijk bekend.

 • Interview met pleegouders

  (02-11-2018)

  “De liefde die ze van jou gekregen hebben, dragen ze hun hele leven mee”.

  “Mijn man en ik hebben zelf als kind ervaren hoe het is om die aandacht die wij met ons karakter nodig hadden, niet voldoende te krijgen. Dat was voor ons de motivatie om ons huis open te stellen voor pleegkinderen. We willen de liefde en de stabiliteit die we in ons gezin hebben, delen met kinderen die dat thuis missen”.

 • Huis in Hoevelaken genomineerd als duurzaamste huis van Nederland

  (02-11-2018)

  In de gemeente Nijkerk stellen verschillende huiseigenaren hun duurzame huis open op 3 en/of 10 november tijdens de duurzame huizenroute. Belangstellenden kunnen deze huizen dan bekijken en vragen stellen over de duurzaamheidsmaatregelen die de eigenaren hebben getroffen. De landelijke organisatie van de duurzame huizenroute heeft ook een wedstrijd uitgeschreven: het duurzaamste huis van Nederland. Huiseigenaren die trots zijn op hun duurzame woning konden zich tot 1 oktober aanmelden. Een jury beoordeelt de aangemelde huizen in vier categorieën: Woningen vóór 1945; Rij- en geschakelde woningen vanaf 1945 tot 2000; vrijstaande woningen vanaf 1945 tot 2000 en Woningen vanaf 2000. In de categorie Rij- en geschakelde woningen vanaf 1945 tot 2000 is het huis van de familie Te Marvelde in Hoevelaken genomineerd.

 • Wegafsluitingen voor aanleg fietstunnels

  (01-11-2018)

  Om de nieuwbouwwijk Doornsteeg in Nijkerk te verbinden met het bedrijventerrein Watergoor en het centrum van Nijkerk worden er twee fietstunnels gerealiseerd. Het gaat hierbij om een tunnel onder de Arkemheenweg en onder de Ambachtsstraat door.

 • Selectieve toegang verkeer centrum Nijkerk opgeschoven

  (01-11-2018)

  Onlangs zijn we begonnen met het plaatsen van kantelmasten en camera’s rondom het voetgangersgebied bij de wegen waar een verbod geldt voor voertuigen met een kenteken (geslotenverklaring) in het centrum van Nijkerk. Alleen ontheffinghouders mogen het gebied inrijden. Door met camera’s de kentekens van voertuigen te registreren die de geslotenverklaring inrijden.

 • Sportmedaille behaald in 2018?

  (01-11-2018)

  Meld je aan voor de huldiging!

  Heb je in 2018 een medaille behaald bij een officieel Nederlands-, Europees- of wereldkampioenschap of bij Olympisch Spelen in jouw sport? Of ken je misschien zo’n topper? Meld jezelf of hem/haar dan uiterlijk 22 november aan bij de gemeente. De gemeente wil de medaillewinnaars uit de gemeente Nijkerk namelijk in het zonnetje zetten tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari 2019.

 • Heeft u een dak met asbest?

  (01-11-2018)

  Na 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Bent u eigenaar van zo’n asbestdak, dan moet u dat dak uiterlijk 31 december 2024 hebben verwijderd. Dat geldt voor alle eigenaren: particulieren, bedrijven en overheden.

 • Eerste groep mantelzorgers ontvangt mantelzorgwaardering

  (12-10-2018)

  Op maandag 8 oktober overhandigden medewerkers van Sigma namens de gemeente Nijkerk een zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’ aan een eerste groep mantelzorgers. Dit steuntje in de rug bestaat uit een cadeaubon van 100 euro.

 • Cursus Digisterker

  (05-10-2018)

  De overheid gaat digitaal. U ook? Leer werken met de elektronische overheid. Doe de gratis cursus Digisterker in de bibliotheek. De overheid doet steeds meer via het internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

 • Samen doen: plastic, blik en drankkartons in één container (PMD)

  (05-10-2018)

  (De afkorting PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken)

  Vanaf 1 januari 2019 kunnen inwoners ook blik gescheiden inzamelen! Dit kan vanaf volgend jaar via de reeds aanwezige ondergrondse containers, de PMD minicontainer (grijs met oranje deksel), en met de PMD zakken. In december ontvangen de inwoners die een PMD container aangevraagd hebben de container. De PMD zakken zullen vanaf het nieuwe jaar verkrijgbaar zijn bij verschillende punten in de gemeente Nijkerk. Informatie hierover volgt zo snel als mogelijk.

 • Komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering?

  (02-10-2018)

  Mantelzorgers… wat zijn ze voor veel mensen belangrijk! De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers een blijk van waardering en een steuntje in de rug geven. Daarom komen partners, familieleden of vrienden die lange tijd voor een naaste zorgen ook dit jaar in aanmerking voor de zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’. Zij ontvangen een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Niet elke mantelzorger is  bij de gemeente bekend. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (01-09-2018)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

 • Zoekt u een subsidie?

  (01-09-2018)

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

 • Selectieve toegang gemotoriseerd verkeer centrum Nijkerk

  (13-08-2018)

  In een groot deel van het centrum is een geslotenverklaring ingesteld. Binnen dit gebied is vooral ruimte om te verblijven. Hiermee wordt gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk beperkt. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de binnenstad, die al een tijd onder druk staat doordat relatief veel doorgaand verkeer (ongeoorloofd) gebruik maakt van een aantal wegen in de binnenstad.

 • Veranderingen inzameling afval vanaf 2019

  (09-07-2018)

  Vanaf 1 januari 2019 verandert de afvalinzameling op een aantal punten. Omdat nu in het restafval nog veel plastic, drankkartons en blik (PMD) wordt aangetroffen en dat bij veel bewoners de wens leeft om aan huis plastic, drankkartons en blik in te zamelen, starten we per 1 januari met de huis aan huis inzameling van PMD. Minder PMD in ons restafval zorgt voor een verhoogd hergebruik van grondstoffen en vermindert het te verbranden restafval. De afkorting PMD staat voor  plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden