Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Afsluiting Callenbachstraat-Torenstraat

  (22-05-2018)

  In de periode 4 juni tot 17 augustus  is de Callenbachstraat-Torenstraat vanaf de rotonde Frieswijkstraat tot aan de Holkerstraat afgesloten voor doorgaand verkeerd.  Een omleidingsroute (via de Ambachtsstraat, N301) wordt ter plaatse aangegeven.

 • Nijkerks Wooncirkel

  (22-05-2018)

  Stelt u zich eens voor … wonen in een hof(vorm), met jongeren, gezinnen en ouderen. Bewoners die weer aandacht en tijd voor elkaar hebben. Zo’n 25 á 30 woningen en appartementen met een deels gezamenlijke tuin en gemeenschapsruimte. De woningen zijn levensloopbestendig gebouwd. In de tuin spelen zowel de kinderen die er wonen als die uit de buurt. Er is gezelligheid in de zithoek, ervaringen worden gedeeld en vriendschappen ontstaan.

 • Open Dag Jaap van der Krolbad 26 mei

  (22-05-2018)

  Het Jaap van der Krol-bad in Nijkerk is zo goed als af. Half mei draagt de gemeente het bad over aan exploitant Optisport. De exploitant kan dan de laatste zaken regelen en de verenigingen die gebruikmaken van het zwembad krijgen de mogelijkheid om het bad uit te proberen. Zo kunnen de laatste ‘kinderziektes’ die zij tegenkomen, worden opgelost. Het officiële openingsweekend vindt vervolgens plaats op 26 en 27 mei 2018.

 • Inrichting speelweide Jaap van der Krolbad

  (08-05-2018)

  De afgelopen tijd konden belangstellenden via de website van exploitant Optisport hun mening geven over enkele aspecten die bepalend zijn voor de inrichting van het buitenterrein bij het nieuwe zwembad. In totaal hebben 306 personen hun stem uitgebracht. Zij konden over vier belangrijke onderwerpen hun mening geven.

 • Vrijwilligerscompliment op 8 juni 2018

  (25-04-2018)

  De gemeente Nijkerk uit ieder jaar met een feestelijke middag haar waardering aan haar vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Een moment waarop de vele vrijwilligers in onze gemeente extra in het zonnetje worden gezet.

 • Leerlingenvervoer aanvragen per 1 mei 2018

  (24-04-2018)

  In bepaalde situaties vergoedt de gemeente Nijkerk het vervoer van huis naar school. Dit kan als uw kind naar een school voor (speciaal) basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs gaat.  Er zijn vergoedingen voor het gebruik van de (brom-)fiets, het openbaar vervoer, eigen vervoer of aangepast vervoer.

 • Advies van informateur over collegevorming

  (19-04-2018)

  Donderdagochtend 19 april heeft informateur Dick van Hemmen in een openbare bijeenkomst advies uitgebracht over de vorming van een college in de gemeente Nijkerk.
  Zijn advies is om een formateur te benoemen die een coalitie van ChristenUnie-SGP, PRO21 en VVD verder onderzoekt en vorm geeft.

 • Bigday FoodValley regio: #startjouwnetwerk

  (13-04-2018)

  In de arbeidsmarktregio FoodValley werken gemeenten, werkgevers en mbo-instellingen innovatief en concreet sámen aan een kansrijke en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Daarom bundelen 14 partijen* hun krachten en hun netwerken in het jaarlijkse project Bigday FoodValley regio. De Bigday FoodValley regio Partners geloven in netwerken als belangrijke sleutel voor succes in de regio voor iedereen. Er worden verbindingen gemaakt zo breed als de regio is en dat is zeker niet alleen ‘food’ gericht. Op Bigday FoodValley regio helpt íedereen elkaar een handje via zijn of haar netwerk. Door de werkwijze in het project ontstaan ontmoetingen en échte gesprekken tussen mbo-studenten en werkgevers die elkaar normaliter niet zo snel zouden ontmoeten. Iedereen ontdekt nieuwe mogelijkheden. Voor iedereen geldt: ‘Bigday FoodValley regio #startjouwnetwerk’.

 • De Voedselbank maakt kans op sponsorcheque

  (13-04-2018)

  Vanaf 21 april start de Wecycle-inzamelactie, daarbij maakt de Voedselbank kans maakt op een sponsorcheque van 1.000 euro. Hoe werkt het?

 • Nijkerkerbrug: werkzaamheden en weekendafsluiting

  (02-04-2018)

  Vanaf september 2017 renoveert Rijkswaterstaat met Combinatie NU (Mourik en BESIX) de Nijkerkerbrug. Vanaf april is de brug gedurende vier weekenden niet toegankelijk voor verkeer. Er worden dan voegovergangen vervangen en er komt een nieuw brugdeel boven de Slingerweg. Als de brug afgesloten is kan autoverkeer omrijden via de N302-Harderwijk of via de A27-Stichtse Brug. Voor fietsers en voetgangers vaart er een veerpont bij de brug. Scheepvaart ondervindt geen hinder. Openbaar vervoerbedrijven en hulpdiensten zijn geïnformeerd.

 • Uitslagen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (22-03-2018)

  Hieronder vindt u de (voorlopige) uitslagen van de verkiezingen Gemeenteraad 2018 van de gemeente Nijkerk.

  Uitslag Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

  Voor : 57,33

  Tegen: 42,67

 • Start deze zomer je eigen onderneming!

  (20-03-2018)

  Een eigen bedrijf als vakantiebaan!

  Heb je nog geen plannen voor de zomervakantie of heb jij misschien een briljant idee voor een bedrijf, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is het project ZomerOndernemer iets voor jou! Wij helpen jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van een eigen onderneming. Tijdens het project start jij (of samen met een vriend(in)) jouw eigen bedrijf onder professionele begeleiding. Het enige wat je nodig hebt, is een idee!

 • Verkeersbesluiten binnenstad vastgesteld

  (06-03-2018)

  In november 2017 heeft de gemeente acht ontwerpverkeersbesluiten en het concept-ontheffingenbeleid ter inzage gelegd met betrekking tot diverse verkeersmaatregelen in het centrum. Inwoners en ondernemers van Nijkerk zijn vervolgens in de gelegenheid geweest een zienswijze in te dienen tegen deze besluiten. De zienswijzen zijn inmiddels gebundeld in een zienswijzenota.

 • Zoekt u een subsidie?

  (14-11-2017)

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (17-04-2017)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden