Home > Inwoners > Nieuws

• Gemeente Nijkerk gaat stemmen centraal tellen

(18-03-2019)

Het tellen van de stemmen bij de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gaat bij deze verkiezingen anders dan voorheen. De gemeente Nijkerk doet mee aan het experiment centraal tellen. Het centraal tellen van de stemmen is op donderdag 21 maart 2019 bij Euretco, Koninginneweg 1 in Hoevelaken.

• De nieuwe gemeentegids 2019 is uit!

(15-03-2019)

Voor u als inwoner of ondernemer in de gemeente Nijkerk is een fraai vormgegeven gemeentegids gemaakt. In deze nieuwe gids vindt u onder andere de contactmogelijkheden bij de gemeente, informatie over de gemeenteraad, handige adressen van organisaties, bedrijven en verenigingen in de gemeente Nijkerk. Dit handzame boekje is bijvoorbeeld makkelijk als u het telefoonnummer zoekt van een sport- of muziekvereniging of een fysiotherapeut. De gemeentegids werkt met een trefwoorden systeem om het zoeken voor u makkelijk te maken. Zo vindt u snel de juiste informatie: https://lokaaltotaal.nl/nijkerk

• Ga eens een sport of iets creatiefs uit proberen!

(15-03-2019)

Er zijn in Nijkerk heel veel leuke sporten. Ook zijn er allerlei mogelijkheden om iets creatiefs te doen. Zit jij op de basisschool? Dan kun je de komende maanden sporten uit proberen. Of iets creatiefs. De meeste lessen zijn gratis. Dus: grijp je kans!

• Goed voorbereid op je 18e!

(11-03-2019)

Hoera, bijna 18! Dat betekent dat er veel verandert. Dat is de boodschap op de verjaardagskaart die alle (bijna) jarigen in de bus krijgen vanaf deze maand. Je bent op je 18e officieel volwassen. Je mag van alles wat je eerst niet mocht: zelfstandig autorijden, een telefoonabonnement afsluiten, studiefinanciering of toeslagen aanvragen. En je moet ook van alles. Er verandert namelijk veel voor je op gebied van studie/opleiding, werk/uitkering, verzekeringen, bankzaken, belastingen, huisvesting en zorg.

• Lammetjesdag Nijkerk op zaterdag 23 maart

(28-02-2019)

Op zaterdag 23 maart opent wethouder Nadya  Aboyaakoub om 12:00 uur de lammetjesdag op Fliersteeg 19 in Nijkerk. De Schaapskudde Nijkerk laat op zaterdag 23 maart namelijk graag aan alle belangstellenden de nieuwe lammetjes in de kudde zien. Deze dag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer ’t Groene Veld, SIGHT Landscaping, gemeente Nijkerk, familie Ruiter en ABZ Diervoeding uit Nijkerk.

• Denk mee over de toekomst van de gemeente Nijkerk!

(19-02-2019)

Welke keuzes gaan we maken?

• U gaat toch ook stemmen op 20 maart?

(12-02-2019)

Op 20 maart kunnen we stemmen voor de Provinciale Staten in Gelderland en het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. De nieuw gekozen leden van Provinciale Staten in heel Nederland kiezen vervolgens de leden van de Eerste Kamer.
    Gaat u stemmen dan heeft u als inwoners van de gemeente Nijkerk dus invloed op het bestuur van de provincie Gelderland, het waterschap Vallei en Veluwe en, indirect, de Eerste Kamer.

• Tijdelijk in het buitenland tijdens verkiezingen Europees Parlement

(25-01-2019)

Bent u op 23 mei 2019 tijdens de verkiezing van het Europees Parlement in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief.

• Vraag om een MoneyFitMaatje!

(14-12-2018)

Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

• Heeft u een dak met asbest?

(01-11-2018)

Na 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Bent u eigenaar van zo’n asbestdak, dan moet u dat dak uiterlijk 31 december 2024 hebben verwijderd. Dat geldt voor alle eigenaren: particulieren, bedrijven en overheden.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(01-09-2018)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Zoekt u een subsidie?

(01-09-2018)

Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.