Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Uw cv optimaal afstellen

  (21-09-2018)

  Het klinkt misschien vreemd, maar in de meeste huishoudens is de cv-installatie niet optimaal ingeregeld. Vermoedelijk geldt dit ook bij u thuis. En dat is zonde. Met een goede afstelling kunt u ongeveer 10 procent op uw gasrekening besparen. Ook prettig voor het milieu.

 • Boomverzorging in onze gemeente

  (21-09-2018)

  Op dit moment voert Flier Boomverzorging V.O.F. werkzaamheden uit in de woonwijk Paasbos. Vanaf week 40, dit is de eerste week van oktober start de aannemer met snoeiwerkzaamheden aan bomen in het buitengebied. Flier Boomverzorging is gespecialiseerd in dit werk en de gemeente zet deze aannemer in naar aanleiding van de boomveiligheidscontrole. De werkzaamheden in het buitengebied starten aan de Nieuwe Voorthuizerweg.

 • Nijkerkse begroting legt basis voor ‘verbinden met ambitie’ en laat een positief resultaat zien

  (17-09-2018)

  In de eerste begroting die het nieuwe college aanbiedt aan de gemeenteraad zijn de ambities uit het coalitieakkoord “Verbinden met ambitie” goed terug te vinden. In verbinding met de samenleving én bestaand beleid wordt onder andere ingespeeld op ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid, ruimtelijke ontwikkelingen en economische groei. De samenwerking met de samenleving, die in de vorige raadsperiode in gang is gezet, wordt duidelijk voortgezet.

 • Taalhuis helpt met lezen en schrijven

  (14-09-2018)

  Er zijn in Nijkerk ongeveer 4000 volwassenen die niet goed kunnen lezen en schrijven.  Dat zijn, verrassend wellicht, voor het overgrote deel mensen die in Nederland geboren en opgegroeid zijn. Hebt u moeite met lezen of schrijven? Kent u iemand die hulp nodig heeft? Neem contact op met het Taalhuis! Het Taalhuis helpt! 

 • Wees gewaarschuwd voor De Gemeentegids.nl

  (14-09-2018)

  Wees alert op het bedrijf De Gemeentegids.nl. Dit bedrijf is niet de alom bekende gemeentegids van de gemeente Nijkerk, waarin u gratis vermeld staat met uw gegevens. De Gemeentegids.nl benadert organisaties en bedrijven telefonisch en checkt uw gegevens voor vermelding op de website gemeentegids.nl. Hiervoor ontvangt u vervolgens een rekening van 250,- euro excl. btw.

 • Bloemrijke akkerranden

  (14-09-2018)

  Op verschillende plekken in Nijkerk komt u de laatste tijd fleurige akkerranden tegen. De bloemrijke randen komen voort uit het project bloemrijke akkerranden, uit een van de dialooggroepen van Samen aan Zet.  

 • Wandelt u mee in Hoevelaken?

  (14-09-2018)

  Op woensdag 26 september organiseert de gemeente een wandeling in Hoevelaken. Tijdens deze wandeling kunt u als inwoners uitleg krijgen over het beheer van de openbare ruimte. Loopt u mee? Tijdens de wandeling krijgt u uitleg hoe de gemeente Nijkerk het groenonderhoud organiseert en kunnen vragen beantwoord worden.

 • Mooie aanwinst voor Nijkerk: 28 opstapwoningen

  (13-09-2018)

  Op donderdag 13 september heeft bouwbedrijf Heijmans de laatste acht Opstapwoningen (tiny houses) aan de Ds. Kuyperstraat in Nijkerk geplaatst. In totaal staan er nu 28 nieuwe  woningen, die voor uiteenlopende doelgroepen ingezet worden als tijdelijke huurwoning. Het woningproject is een initiatief van de gemeente Nijkerk in samenwerking met Woningstichting Nijkerk en  Heijmans. De Opstapwoningen zijn geprefabriceerd; het zijn verplaatsbare woningen die in één dag kunnen worden opgebouwd.

 • Verkeersmaatregelen binnenstad

  (04-09-2018)

  Afgelopen week is een deel van de verkeersborden in het centrum van Nijkerk aangepast. De twee belangrijkste wijzigingen zijn de afbakening van het voetgangersgebied door het instellen van een geslotenverklaring en aanpassingen in eenrichtingsverkeer. U merkt dit bijvoorbeeld bij het rondje om de Grote Kerk waar nu ‘tegen de klok in’ moet worden gereden, terwijl dat voorheen andersom was. Op de Holkerstraat zijn de parkeervakken daarom ook een kwartslag gedraaid. Enkele verkeerd geplaatste verkeersborden zijn inmiddels herplaatst.

 • Cursus en trainingsaanbod najaar 2018 gebiedsteams

  (30-08-2018)

  In onderstaand schema treft u het cursus en trainingsaanbod najaar 2018 aan.

  Het cursusaanbod is voor inwoners van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

  Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met preventie@gtnijkerk.nl.

  Zie ook www.wegwijzernijkerk.nl/agenda

 • Verkiezing duurzaamste huis van Nederland van start

  (26-08-2018)

  Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route via www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op onder andere energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’.

 • Selectieve toegang gemotoriseerd verkeer centrum Nijkerk

  (13-08-2018)

  In een groot deel van het centrum is een geslotenverklaring ingesteld. Binnen dit gebied is vooral ruimte om te verblijven. Hiermee wordt gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk beperkt. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de binnenstad, die al een tijd onder druk staat doordat relatief veel doorgaand verkeer (ongeoorloofd) gebruik maakt van een aantal wegen in de binnenstad.

 • Veranderingen inzameling afval vanaf 2019

  (09-07-2018)

  Vanaf 1 januari 2019 verandert de afvalinzameling op een aantal punten. Omdat nu in het restafval nog veel plastic en drankkartons (PD) wordt aangetroffen en dat bij veel bewoners de wens leeft om aan huis plastic en drankkartons in te zamelen, starten we per 1 januari met de huis aan huis inzameling van PD. Minder PD in ons restafval zorgt voor een verhoogd hergebruik van grondstoffen en vermindert het te verbranden restafval.

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  (14-06-2018)

  De gemeente Nijkerk doet op zaterdag 3 en 10 november mee aan de Duurzame Huizen Route Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. De gemeente moedigt u aan om uw woning open te stellen, wanneer u al goede voorbeelden van duurzaamheid in uw woning heeft. Door mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen en door goede voorbeelden te laten zien, gaan steeds meer mensen zelf ook aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers horen tijdens de Duurzame Huizen Route ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt.

 • Uitslagen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (22-03-2018)

  Hieronder vindt u de (voorlopige) uitslagen van de verkiezingen Gemeenteraad 2018 van de gemeente Nijkerk.

  Uitslag Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

  Voor : 57,33

  Tegen: 42,67

 • Zoekt u een subsidie?

  (14-11-2017)

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (17-04-2017)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden