Home > Inwoners > Nieuws

• Blauwalg en botulisme

(12-07-2019)
    water met dode vissen

Botulisme en blauwalg zijn twee verschillende problemen. Botulisme is een vorm van vergiftiging, die vooral in de zomer slachtoffers maakt onder watervogels. Het verlamt de spieren en de vogels stikken of verdrinken. Water met blauwalgen ziet er niet aantrekkelijk uit en het kan stinken. Via dit bericht krijg je actuele informatie en achtergronden over blauwalgen en botulisme.

• Beperkte dienstverlening aan balies woensdag 31 juli 2019

(04-07-2019)
    reisdocumenten

Op woensdag 31 juli is de dienstverlening aan onze balies beperkt. Op deze woensdag vindt een update plaats aan onze systemen voor onder andere het aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten. Hierdoor kunnen wij u in de toekomst ook goed van dienst zijn.

Wat betekent dit voor u?

Op woensdag 31 juli kunt u:

• Geen paspoorten aanvragen
    • Geen identiteitskaarten aanvragen
    • Geen spoedaanvragen doen.
    • Het is ook op woensdag 31 juli niet mogelijk de spoedaanvragen van dinsdag 30 juli uit te reiken. Spoedaanvragen van dinsdag 30 juli  zijn donderdag 1 augustus vanaf 10.00 uur gereed voor uitreiken.
  • Identiteitsfraude en fake ID's

(01-07-2019)

We lezen, horen en zien in de media steeds meer over identiteitsfraude en het gebruik van valse ID's bijvoorbeeld door jongeren in het uitgaansleven. Dat veel minderjarigen fake ID's gebruiken, blijkt ook uit een onderzoek van de NOS onder middelbare scholieren. Bijna de helft van ruim 5500 jongeren antwoordde 'ja' op de vraag of ze weleens een fake ID gebruikten.

• Advies van klankbordgroepen over autoluwe binnenstad

(28-06-2019)

Vrijdag 28 juni heeft wethouder Wim Oosterwijk twee adviezen over het autoluw maken van de binnenstad van Nijkerk in ontvangst genomen. Jan Poorter en Ben te Brake boden, namens de omgeving Kerkplein, het advies aan. Mirjam van Midden deed dit voor de omgeving van parkeergarage De Bonte Koe.

• De Kjoep: ontmoetingsplek voor jongeren in Nijkerk

(25-06-2019)
    De Kjoep

In de wijk Corlaer aan de Zijdevlinder wordt naast de voetbalkooi een Kjoep geplaatst. De Kjoep is een kleine half open plaatstalen constructie met een plat dak van 2,2 bij 2,2 meter. Met deze Kjoep hebben jongeren een overdekte plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn.

• Overlast door eikenprocessierups

(24-06-2019)
    eikenprocessierups

De eikenprocessierups houdt Nederland flink bezig. Ook in de gemeente Nijkerk merken we goed dat de rupsen volop actief zijn en bestrijden we ze. In onze gemeente staan zo’n 4000 zomereiken in de openbare ruimte die de gemeente beheert. Ook komen de zomereiken veel voor in de ons omliggende bossen en landgoederen en langs de provinciale wegen.

• Jong en een eigen bedrijf beginnen? ZomerOndernemer helpt!

(18-06-2019)

Steeds meer jongeren hebben plannen om voor zichzelf te beginnen. Jongeren die willen weten of een eigen bedrijf inderdaad iets voor ze is, kunnen komende zomer meedoen met ZomerOndernemer. Gedurende zes weken leren zij hun eigen bedrijf op te zetten en doen ze ervaring op met het ondernemerschap. Zo ontdekken zij of ze een échte ondernemer zijn.

• Start werkzaamheden herinrichting centrum Nijkerk

(28-05-2019)

Begin juni is Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, in opdracht van de gemeente, gestart met de herinrichting van een aantal straten in en rond het centrum van Nijkerk. Het gaat hierbij om de volgende straten: Catharinastraat, Kleterstraat, Brede Beek, Verlaat en Langestraat. Het doel is de binnenstad aantrekkelijker te maken. Dit gebeurt door de straten opnieuw in te richten. Dit deel van het centrum krijgt zo dezelfde uitstraling als de Oosterpoort, Oosterstraat en de Frieswijkstraat.

• Uitslag verkiezingen Europees Parlement

(27-05-2019)
    logo verkiezingen

Hieronder vindt u de uitslag op partijniveau van de verkiezingen voor het Europees Parlement, gehouden in Nijkerk op donderdag 23 mei 2019.

• Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

(06-05-2019)
    Online afspraak maken

In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

• Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

(01-05-2019)
    Digitale nieuwsbrief

De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

• Vraag om een MoneyFitMaatje!

(14-12-2018)
    Moneyfit

Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(01-09-2018)
    Berichtenbox

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Zoekt u een subsidie?

(01-09-2018)
    zoekt u een subsidie?

Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende mogelijkheden voor financiering? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante bronnen voor financiering. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante mogelijkheden voor subsidies en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK