Home > Inwoners > Nieuws

• Inzamelroute Nijkerkerveen op maandag

(18-01-2019)

Straten in het gele kader aangegeven; ophaalroute op maandag

Er bestaat onduidelijkheid over de inzamelroute Nijkerkerveen. We gebruiken vanuit de gemeente de term inzamelroute Nijkerkerveen. Op de kaart in het gele gebied de inzamelroute Nijkerkerveen, daarbij hoort de ophaaldag maandag. De overige straten vallen in het buitengebied en daarvoor is de ophaaldag vrijdag.

• Uitnodiging Netwerkbijeenkomst Inclusie op 29 januari

(18-01-2019)

Samen werken aan een toegankelijk Nijkerk

De gemeente Nijkerk werkt samen met MEE Veluwe aan het verbeteren van de toegankelijkheid in Nijkerk voor mensen met een beperking of andere achtergrond (ook wel: "inclusie"). Bijna 100 vrijwilligers en professionals uit de gemeente Nijkerk zijn het afgelopen jaar getraind om effectiever te communiceren met mensen met een beperking of andere achtergrond.

• Wijziging inzameldag huisvuil

(08-01-2019)

Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten gewijzigd. Niet alleen de inzameldag kan hierdoor wijzigen. Ook is de route per straat veranderd. In de afvalkalender 2019 kunnen inwoners daar meer over lezen. Deze kalender is huis-aan-huis verspreid in december 2018.

• Veranderingen inzameling afval in 2019

(23-12-2018)

Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten veranderd. We hebben als gemeente te maken met landelijke richtlijnen. Deze richtlijnen zijn onderdeel van het programma 'Van afval naar Grondstof' (VANG). Vanaf 2020 is de doelstelling om minder dan 100 kg restafval per inwoner in te zamelen en het recycle-percentage van huishoudelijk afval te laten stijgen naar 75%.

• College kiest in uitvoeringsprogramma voor focus en samenwerking

(18-12-2018)

Een uitvoeringsprogramma dat richting geeft en samenwerking ondersteunt. Dat is wat het college met trots aanbiedt aan de gemeenteraad. Het uitvoeringsprogramma laat zien welke ambities in 2019 éxtra aandacht krijgen. Ambities die van belang zijn voor de hele samenleving en variëren in doelgroep en reikwijdte. Jong en oud, wijk en straat, ondernemers, organisaties en inwoners worden bij de uitwerking betrokken. Het programma presenteert de plus bovenop alle activiteiten die al in de meerjarenbegroting zijn opgenomen.

• Vraag om een MoneyFitMaatje!

(14-12-2018)

Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

• Start gewenningsperiode selectieve toegang centrum Nijkerk

(04-12-2018)

De afgelopen weken zijn op tien locaties rondom het centrum van Nijkerk camera’s geplaatst. Ze zijn van stroom voorzien en getest en zijn nu klaar voor gebruik. Door met camera’s de kentekens te registreren van voertuigen die de geslotenverklaring inrijden handhaven we vanaf maandag 10 december de toegang tot het centrum. Tot en met 28 februari 2019 hanteren we een gewenningsperiode waarin wel waarschuwingen maar geen boetes worden uitgedeeld. Op die manier hebben weggebruikers voldoende tijd om aan de gewijzigde situatie te wennen. Alle ontheffinghouders zijn afgelopen week persoonlijk geïnformeerd over het gebruik van het systeem.

• Heeft u een dak met asbest?

(01-11-2018)

Na 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Bent u eigenaar van zo’n asbestdak, dan moet u dat dak uiterlijk 31 december 2024 hebben verwijderd. Dat geldt voor alle eigenaren: particulieren, bedrijven en overheden.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(01-09-2018)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Zoekt u een subsidie?

(01-09-2018)

Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.