Home > Inwoners > Nieuws

• Controles hondenbelasting

(20-10-2017)

In oktober voert GBLT, in opdracht van de gemeente, de jaarlijkse controle op de aanmelding voor de hondenbelasting uit. Bent u eigenaar van één of meer honden, dan moet u hierover gemeentebelasting betalen. Via GBLT betaalt u de hondenbelasting aan de gemeente.

• Gemeentelijke ombudsman gezocht

(19-10-2017)

Gemeenten Bunschoten, Nijkerk en Putten zoeken een Gemeentelijke ombudsman en plaatsvervangend ombudsman

Vanaf 1 januari 2017 werken de gemeenten Bunschoten, Nijkerk en Putten samen op onder meer het gebied van de behandeling van klachten. De klachten worden in de eerste lijn binnen de gemeenten behandeld. Inwoners die niet tevreden zijn over die afhandeling krijgen bij wijze van tweede lijn een mogelijkheid hun klacht voor te leggen aan een gemeentelijke ombudsman. De samenwerkende gemeenten willen per 1 januari 2018 gezamenlijk één ombudsman en één plaatsvervangend ombudsman aanstellen.

• Inzameling bladafval

(09-10-2017)

Voor het afvoeren van blad uit uw eigen tuin kunt u gebruik maken van uw eigen gft-container die u gratis kunt aanbieden om te legen. In straten met veel bomen zal de gemeente de straten schoonhouden. Op locaties waar tuinen veel last hebben van bladafval van gemeentelijke bomen zullen bladkorven geplaatst worden.

• Brandveiligheid in huis van kersverse ouders

(06-10-2017)

Ouders die in oktober aangifte doen van een geboorte krijgen in een geboortetasje aangeboden. Het zijn namelijk de jaarlijkse Brandpreventieweken! Thema van dit jaar is ‘Hé, doe de deur dicht’. Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kind(eren), met name als het gaat om de brandveiligheid in huis. In deze tas zit naast voorlichtingsmateriaal een rookmelder en een brandweerslabbetje.

• Veranderingen in de regeling ‘Meedoen’

(01-10-2017)

Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen een bijdrage van de gemeente ontvangen voor kosten die verband houden met sport, cultuur en vorming. De regeling ‘meedoen’ wijzigt per 1 oktober 2017. De belangrijkste wijzigingen zijn hieronder te lezen.

• Milieujaarverslag 2016 gepresenteerd

(29-09-2017)

In het milieujaarverslag 2016 informeren de gemeente Nijkerk u over wat er in Nijkerk op milieugebied in 2016 is gerealiseerd. Feitelijk wordt verslag gedaan van de uitvoering van jaarschijf 2016 van het Milieu uitvoeringsprogramma (MUP) 2013-2016.

• Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszone binnenstad Nijkerk

(28-09-2017)

Op verzoek van de Stichting BIZ binnenstad Nijkerk heeft de gemeenteraad van Nijkerk op 21 september 2017 de Verordening bedrijveninvesteringszone binnenstad Nijkerk 2018-2022 vastgesteld. Deze verordening treedt pas in werking wanneer er voldoende steun is onder de bijdrageplichtigen. De gemeente heeft de wettelijke taak om te onderzoeken of daarvan sprake is.

• 155-Help-een-bedrijf

(28-09-2017)

Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.

• Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

(19-06-2017)

In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten in onze Publiekswinkel. Deze drukte wordt mede veroorzaakt omdat het verplicht is dat kinderen in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(17-04-2017)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Regel uw reisdocument op tijd!

(03-04-2017)

In de komende maanden verwacht de gemeente Nijkerk fors meer aanvragen voor reisdocumenten. De drukte wordt veroorzaakt doordat in 2012 verplicht werd dat kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Het is nu erg druk omdat deze reisdocumenten tegelijkertijd aan vernieuwing toe zijn.