Home > Inwoners > Nieuws

• Open monumentendag 14 september

(20-08-2019)
    logo open monumentendag

Zaterdag 14 september 2019 is het Open Monumentendag. Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier'. Ook in Nijkerk zijn tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende monumenten te bekijken.

• Inclusieproject gemeente Nijkerk en MEE

(24-07-2019)
    inclusief

De gemeente Nijkerk wil een plek zijn waar iedereen meetelt en meedoet! Daarom werkt de gemeente samen met andere organisaties om zo toegankelijk mogelijk te zijn. Dat project heet ‘inclusie’. De organisatie MEE is één van de belangrijke partners van de gemeente hierin. Iedereen moet gemakkelijk elk gebouw in kunnen. Ook alle voorzieningen zijn voor iedereen. Maar ook is het belangrijk dat het taalgebruik en schriftelijke informatie ( op papier en op het internet) begrijpelijk is. En inclusie is ook: respectvolle en gelijkwaardige omgang met alle mensen.

• Identiteitsfraude en fake ID's

(15-07-2019)

We lezen, horen en zien in de media steeds meer over identiteitsfraude en het gebruik van valse ID's bijvoorbeeld door jongeren in het uitgaansleven. Dat veel minderjarigen fake ID's gebruiken, blijkt ook uit een onderzoek van de NOS onder middelbare scholieren. Bijna de helft van ruim 5500 jongeren antwoordde 'ja' op de vraag of ze weleens een fake ID gebruikten.

• Komt u in aanmerking voor bijzondere bijstand?

(12-07-2019)
    geld

Wanneer u een laag inkomen heeft en voor bijzondere kosten komt te staan, kunt u soms een beroep doen op bijzondere bijstand. Het moet dan wel noodzakelijk zijn dat u die kosten maakt.

• Kent u Wegwijzer Nijkerk?

(01-07-2019)

De Wegwijzer Nijkerk is hét kompas op het gebied van zorg, welzijn, maatschappij, cultuur, opleiding, werk en inkomen. Een handige website waarop u eenvoudig kunt zien welk lokaal aanbod of welke professional past bij de vraag die u heeft. Kijk op www.wegwijzernijkerk.nl!

• Goed voorbereid op je 18e!

(01-07-2019)

Hoera, bijna 18! Dat betekent dat er veel verandert. Dat is de boodschap op de verjaardagskaart die alle (bijna) jarigen in de bus krijgen vanaf deze maand. Je bent op je 18e officieel volwassen. Je mag van alles wat je eerst niet mocht: zelfstandig autorijden, een telefoonabonnement afsluiten, studiefinanciering of toeslagen aanvragen. En je moet ook van alles. Er verandert namelijk veel voor je op gebied van studie/opleiding, werk/uitkering, verzekeringen, bankzaken, belastingen, huisvesting en zorg.

• Start werkzaamheden herinrichting centrum Nijkerk

(28-05-2019)

Begin juni is Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek, in opdracht van de gemeente, gestart met de herinrichting van een aantal straten in en rond het centrum van Nijkerk. Het gaat hierbij om de volgende straten: Catharinastraat, Kleterstraat, Brede Beek, Verlaat en Langestraat. Het doel is de binnenstad aantrekkelijker te maken. Dit gebeurt door de straten opnieuw in te richten. Dit deel van het centrum krijgt zo dezelfde uitstraling als de Oosterpoort, Oosterstraat en de Frieswijkstraat.

• Uitslag verkiezingen Europees Parlement

(27-05-2019)
    logo verkiezingen

Hieronder vindt u de uitslag op partijniveau van de verkiezingen voor het Europees Parlement, gehouden in Nijkerk op donderdag 23 mei 2019.

• Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

(06-05-2019)
    Online afspraak maken

In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

• Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

(01-05-2019)
    Digitale nieuwsbrief

De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

• Vraag om een MoneyFitMaatje!

(14-12-2018)
    Moneyfit

Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(01-09-2018)
    Berichtenbox

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Zoekt u een subsidie?

(01-09-2018)
    zoekt u een subsidie?

Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende mogelijkheden voor financiering? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante bronnen voor financiering. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante mogelijkheden voor subsidies en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK