Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Aan tafel met wethouder Dijksterhuis over ouderen in Coronatijd

  (03-06-2020)

  Een interview van 2 juni 2020

 • Dringende oproep: vul geen zwembaden en sproei niet

  (02-06-2020)

  In Gelderland en Overijssel komt op een flink aantal plekken minder water uit de kraan, omdat het waterverbruik sinds afgelopen weekend extreem hoog is. Dat meldt waterbedrijf Vitens, dat de klanten dringend oproept om geen zwembadjes te vullen, de tuin niet te sproeien en zo kort mogelijk te douchen. Ook het gebruik van de wasmachine en het wassen van de auto moet even wachten

 • Aan tafel met wethouder Aboyaakoub over onderwijs in Coronatijd

  (27-05-2020)

  Een interview van 26 mei 2020

 • Werkzaamheden Spoorstraat in een volgende fase

  (26-05-2020)

  Na de Pinksteren start aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek BV in opdracht van de gemeente met de fysieke herinrichting van de Spoorstraat.

  Nieuw riool en inrichting

  De kabels en leidingen voor het gas, water en elektra zijn toekomstbestendig. De nutsbedrijven hebben haar werkzaamheden bijna afgerond. Hierna start de aannemer met de vervanging van het bestaande riool en de aanleg van een nieuw hemelwaterriool. Verder krijgt de straat een nieuwe inrichting die qua uitstraling aansluit op de rest van het centrum van Nijkerk. Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes ingesteld. De woningen, winkels en kantoren blijven altijd bereikbaar dankzij een loopstrook voor voetgangers en fietsers (lopend met de fietsen aan de hand).

 • Sporten in de gemeente Nijkerk

  (19-05-2020)

  Sporten is enorm belangrijk. Er mag gelukkig weer meer, maar voor onze veiligheid helaas nog niet alles. Hieronder lees je in een overzicht de regels zoals ze gelden vanaf 11 mei. Zo kunnen we samen veilig sporten! Informeer bij de sportclubs zelf wanneer er sport aangeboden wordt en of de activiteiten ook voor niet-leden toegankelijk zijn. De aangeboden sportactiviteiten zijn door de gemeente goedgekeurd en lees je in een overzicht op de website van Sjors Sportief, www.sjorssportief.nl Hier kun je je ook opgeven als je mee wilt doen.

 • Tuin opknappen? Doe meer met regenwater!

  (15-05-2020)

  Regen loopt vaak via de dakgoot en regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water dat net zo goed gebruikt kan worden voor andere dingen. Bijvoorbeeld om de planten in de tuin water te geven of je auto te wassen. Dit is beter voor het milieu, en goed voor je portemonnee, want dan hoef je daar geen schoon kraanwater voor te gebruiken. Het scheiden van regenwater en het rioolst elsel wordt ook wel afkoppelen genoemd. Twee regenwateradviseurs (afkoppelcoaches) kunnen namens de gemeente uw vragen over afkoppelen beantwoorden. Hieronder leest u hoe afkoppelen in zijn werk gaat en wat de regenwateradviseurs gratis voor u kunnen doen!

 • Actie: aanschaffen van een regenton

  (13-05-2020)

  Veel regenwater stroomt via regenpijpen rechtstreeks het riool in. Zonde, want dat schone hemelwater kunt u goed gebruiken voor andere doeleinden. Daarom betaalt gemeente Nijkerk mee wanneer u een regenton aanschaft.

 • Onderhoud waterleidingnet in Nijkerk met postcode 3861, 3862 en 3863

  (11-05-2020)

  Van 18 mei tot en met 5 juni verricht Vitens onderhoud aan het waterleidingnet in Nijkerk met postcode 3861, 3862 en 3863. Om de kwaliteit van drinkwater te waarborgen spoelen zij het leidingnet door, per dag een paar straten. U hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

 • Noodopvang voor basisschool kinderen met ouders in cruciale beroepen

  (08-05-2020)

  Ook na 11 mei

  Noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen loopt ook na 11 mei door. Dat verandert niet als kinderen straks weer voor 50% naar school gaan. Opvang voor deze kinderen zal nog voor 50% nodig zijn, aangezien ze voor de andere 50% weer naar school toe kunnen.

 • Werkzaamheden herinrichting Holkerweg

  (08-05-2020)
  Vanaf maandag 18 mei voert een aannemersbedrijf de herinrichting van de Holkerweg tussen de Havenstraat/Schulpkamp en de van Middachtenstraat (N301) uit. Deze werkzaamheden bestaan uit het opnieuw bestraten van de rijbaan en de trottoirs en het aanbrengen van een aantal groenvakken inclusief groen en bomen en het aanleggen van parkeerplaatsen langs de rijbaan.
 • Gezocht: Steunouders, kortdurend tijdens coronacrisis of voor daarna!

  (08-05-2020)

  Ouders in een kwetsbare situatie kunnen overbelast raken door de zorg voor hun kinderen. Vooral als ze niet beschikken over een eigen vangnet. Steunouders helpen deze ouders door hun kind één of twee dagdelen per week op te vangen.

 • Aanpak drugs in Hoevelaken

  (08-05-2020)

  Voor de aanpak van drugs in Hoevelaken, zijn er twee sporen: de Hulplijn Drugs Hoevelaken en het Meldpunt Drugs Hoevelaken.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (08-05-2020)

  Vrijdag 24 april jl. heeft de burgemeester van Nijkerk weer aan een aantal inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen mededelen, dat aan hen een Koninklijke onderscheiding is toegekend.

 • Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (06-05-2020)
  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.
 • Gezocht: Steunouders, kortdurend tijdens coronacrisis of voor daarna!

  (28-04-2020)

  Ouders in een kwetsbare situatie kunnen overbelast raken door de zorg voor hun kinderen. Vooral als ze niet beschikken over een eigen vangnet. Steunouders helpen deze ouders door hun kind één of twee dagdelen per week op te vangen. Tijdens de corona-crisis bestaat de hulp niet uit fysieke opvang bij een steunouder thuis. Maar ook dan zijn er manieren om overbelaste gezinnen te helpen. Steunouder Nijkerk is zowel op zoek naar steunouders die na de coronacrisis kinderen in hun huis willen opvangen, als naar steunouders die digitale / telefonische hulp bieden tijdens de coronacrisis.

 • Koninklijke onderscheidingen Lintjesregen 2020

  (24-04-2020)

  De volgende inwoners van de gemeente Nijkerk zijn ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  In verband met de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het corona-virus is de uitreiking van de versierselen uitgesteld. Een nieuwe datum voor de uitreiking wordt landelijk vastgesteld en is nog niet bekend.  De gedecoreerden zijn vrijdagochtend 24 april telefonisch door burgemeester Renkema op de hoogte gebracht.

 • Interview burgemeester Renkema 24 april 2020

  (24-04-2020)

  In het onderstaande filmpje vindt u een interview met burgemeester Renkema. Hij kijkt in het interview naar zowel de versoepelde als de verlengde maatregelen, en naar bijzondere momenten en dagen die er aan komen, zoals de Ramadan, de Lintjesregen, Koningsdag en 4 mei.

 • Maatregelen tegen het coronavirus (update 21 april)

  (21-04-2020)

  Op 21 april 2020 zijn de nieuwe maatregelen voor de komende periode bekendgemaakt. Zie hiervoor de factsheet die hieronder te zien is.

 • Burgemeester Renkema over bevrijding Nijkerk april 1945

  (20-04-2020)

  Kijk hier naar de speech van burgermeester Gerard Renkema over de bevrijding van Nijkerk op 20 april 1945.

 • Gemeente pakt overlast eikenprocessierups aan

  (06-04-2020)

  ​De eikenprocessierups trekt zich weinig aan van de coronacrisis. De komende maanden is de harige rups opnieuw in eikenbomen te vinden. De haren van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. De gemeente Nijkerk neemt maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Coronavirus: communicatiemiddelen preventie en publieksvragen (anderstalig)

  (20-03-2020)

  Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft verschillende middelen gemaakt voor anderstaligen. Deze middelen gebruiken we om anderstaligen in de gemeente Nijkerk te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En over het telefoonnummer en de website waar mensen terecht kunnen voor vragen over het virus.

 • Nieuwe corona-besmettingen in Nijkerk

  (16-03-2020)

  De GGD-Gelderland-Midden heeft vandaag, maandag 16 maart in haar dagelijkse rapportage aan  burgemeester Gerard Renkema laten weten dat er officieel nu drie gevallen van corona-besmetting in de gemeente Nijkerk zijn. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. 

 • Aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Onder andere scholen, kinderdagverblijven en horeca gaan dicht tot 6 april. Lees meer op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

 • Bericht van burgemeester Renkema

  (15-03-2020)

  Sinds afgelopen donderdag zijn er veel maatregelen, adviezen en noodverordeningen afgekondigd en ingesteld om de verder verspreiding van het coronavirus landelijk tegen te gaan. Vanmiddag is aanvullend het besluit genomen dat, in ieder geval tot en met 6 april, o.a. de scholen moeten sluiten, eet- en drinkgelegenheden en sportclubs, sportscholen en dergelijke dicht gaan. Hieronder een reactie, en een oproep, van burgemeester Renkema.

 • Evenementen met meer dan 100 personen vanaf nu strafbaar

  (14-03-2020)

  De voorzitter van de Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland Midden, waaronder de gemeente Nijkerk valt, heeft een noodverordening afgekondigd. Deze houdt in dat alle evenementen met meer dan 100 personen in dit gebied tot en met 31 maart 2020 verboden en strafbaar zijn. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals horeca, musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. Ook geldt dit voor religieuze bijeenkomsten. Handelen in strijd met de noodverordening levert een overtreding op. De noodverordening maakt het mogelijk om binnen de regio op de maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd te kunnen toezien en te kunnen handhaven.

 • Maatregelen Nijkerk i.v.m. Corona pandemie

  (13-03-2020)

  De landelijke richtlijnen die zijn afgekondigd i.v.m. het Coronavirus hebben uiteraard ook gevolgen voor de gemeente en de producten en diensten waarvoor u bij ons terecht kunt. In dit bericht proberen we uw eerste vragen te beantwoorden.

 • Corona-besmetting in Nijkerk

  (11-03-2020)

  In de gemeente Nijkerk is er een geval van corona-besmetting. Dat meldde de directeur Publieke Gezondheid van GGD Gelderland-Midden op 11 maart aan burgemeester Gerard Renkema. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. Het gaat om een patiënt die in Nijkerk verblijft. Deze persoon zit met het gezin thuis in isolatie. Deze persoon is in een corona-besmet gebied geweest. Het gezin maakt het goed. De GGD doet contactonderzoek.

 • Bijeenkomsten voor nieuwe inwoners

  (02-03-2020)

  Maandag 6 april gaat niet door

  In dezelfde week waarin de maatregelen tegen het coronavirus in Nederland zijn afgekondigd heeft u een uitnodiging voor een bijeenkomst nieuwe inwoners ontvangen. Het besluit is genomen om in ieder geval tot en met 6 april bijeenkomsten niet door te laten gaan. Daarom vervalt helaas de avond voor nieuwe inwoners op maandag 6 april 2020. Wanneer u het afgelopen jaar in de gemeente Nijkerk bent komen wonen heten de raadsleden, burgemeester en wethouders u graag persoonlijk welkom op  dinsdagavond 13 oktober 2020. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u een e-mail sturen naar j.strijk@nijkerk.eu. We hopen op uw begrip voor deze ongebruikelijke situatie.

  Het programma op dinsdag 13 oktober is een mix van informatie, interactie en de avond sluiten we natuurlijk af met een hapje en een drankje. De avond is van 19.30 uur tot 22.00 uur.

 • Nijkerkse economie bij sterkste van Nederland

  (28-02-2020)

  Nijkerk behoorde namelijk in 2019 tot de 40 sterkste economische gemeenten van Nederland. De ranglijst wordt jaarlijks opgesteld door Bureau Louter uit Delft. De onderzoekers kijken daarbij naar het aantal arbeidsplaatsen, de toegevoegde waarde (dat is: de omzet min de inkoop van goederen en diensten) en het aantal startende bedrijven.

 • Geef me de vijf: omgaan met kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

  (27-02-2020)

  De basiscursus ‘Geef me de 5’ is een cursus voor ouders/verzorgers die behoefte hebben aan ondersteuning bij het omgaan met hun kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). ‘Geef me de 5’ komt naar Nijkerk. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze cursus, die vier dagen duurt.

 • Coronavirus

  (31-01-2020)
  coronavirus

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten. Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus.

 • Groene daken verdienen subsidie!

  (16-12-2019)

  Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft vanaf begin november samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen. De subsidie bedraagt 40 euro per m2 met een limiet van € 10.000,- . Deze subsidie is zowel voor particulieren, als bedrijven.

 • Geldplan voor ZZP-ers

  (05-12-2019)

  Bent u zzp'er of wilt u zzp'er worden? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Een eigen bedrijf brengt kansen en risico's met zich mee.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  (06-05-2019)
  Online afspraak maken

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

  (01-05-2019)
  Digitale nieuwsbrief

  De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

  Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (01-09-2018)
  Berichtenbox

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Afspraak maken:

bel 14 033

Openingstijden