Home > Inwoners > Nieuws

• Volg ontwikkelingen nieuwe zwembad op nieuwe website

(24-07-2017)

Alle ontwikkelingen nieuw zwembad via https://www.nijkerk.eu/zwembad

• Inzameling oud papier in de vakantie

(10-07-2017)

In de zomervakantie, van 8 juli tot en met 20 augustus, zijn een aantal vast opgestelde papiercontainers open. De locaties zijn: de Willem Alexanderschool, De Koningslinde, de Ichtus en de Nijeboulers, de Appelgaard. De container bij de Nijkerkse crossfietsclub is in de zomervakantie op de gebruikelijke trainingsavonden (ma-woe-do) open. Elke maandag tijdens de vakantie staat bij de Oranje Nassauschool de grote papiercontainer.

• Openingstijden zwembaden Nijkerk zomer 2017

(22-06-2017)

De afgelopen tijd heeft de gemeente Nijkerk constructief overleg gehad met SRO over de openingstijden van het zwembad in de zomervakantie. Daaruit is een programma gekomen voor Bad Bloemendal en De Slag.
    De openingstijden zullen vergelijkbaar zijn met die van de afgelopen twee jaren. De jeugd kan banen zwemmen en vrij zwemmen; ook zijn er momenten voor zwemles en lessen ‘Meer Bewegen voor Ouderen’. De deelnemers van deze groepen worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd.

Met dit afgesproken programma is het mogelijk om bijna elke dag in één van de twee baden in de gemeente Nijkerk te zwemmen.

• Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

(19-06-2017)

In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten in onze Publiekswinkel. Deze drukte wordt mede veroorzaakt omdat het verplicht is dat kinderen in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

• Filmpje bouw zwembad in Nijkerk

(12-06-2017)

De bouw van het nieuwe zwembad in Nijkerk vordert. Alle fundatiewerkzaamheden zijn gereed. De buitenwanden en zwembadwanden zijn geplaatst. Naast het wedstrijdbad en het doelgroepenbad is nu ook het peuterbad duidelijk zichtbaar! De komende periode wordt gewerkt aan de bouw van het lage gedeelte van het zwembad, waarin de horeca en de kleedkamers zich bevinden. Ook wordt voorbereidend installatiewerk verricht.

• Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

(17-04-2017)

MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

• Regel uw reisdocument op tijd!

(03-04-2017)

In de komende maanden verwacht de gemeente Nijkerk fors meer aanvragen voor reisdocumenten. De drukte wordt veroorzaakt doordat in 2012 verplicht werd dat kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Het is nu erg druk omdat deze reisdocumenten tegelijkertijd aan vernieuwing toe zijn.

• Wat kan er allemaal in de groene container?

(31-03-2017)

De groene gft-container, daar kan heel wat in! Om de week komen we de groene gftcontainer gratis bij u legen. U kunt er veel in kwijt: al het keukenafval, van schillen tot botjes. Ook tuinafval zoals gesnoeide takken, onkruid en bijvoorbeeld mest van kleine huisdieren als konijnen en hamsters.

• Als ondernemer op zoek naar hulp?

(12-12-2016)

‘155-Help-een-bedrijf’

Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is dat vaak iets eenvoudiger dan wanneer de omzet achterblijft. En om voordat het te laat is ook nog eens actief naar hulp op zoek te gaan is een behoorlijke stap. Maar wel een essentiële. Soms liggen oplossingen dichterbij dan u denkt.