Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Bijeenkomsten rouw en verlies

  November is de maand van rouw en verlies. Diverse organisaties organiseren bijeenkomsten over rouw en verlies. Het gaat om verlies bij overlijden en over levend verlies. Bij levend verlies is er niemand overleden. Het gaat om andere verlieservaringen zoals verlies van gezondheid, werk, verlies door echtscheiding. Ook dan kunt u rouwen. In de eerste twee weken van deze maand waren er al diverse activiteiten rondom het thema.

 • Gemeente Nijkerk betaalt mee aan uw zorgverzekering

  Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Nijkerk samen met Zilveren Kruis een zorgverzekering samengesteld: De Gemeentepolis. Hiermee wil de gemeente u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

  Uw voordeel:

  • de gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • u krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo;
  • Zilveren kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
 • Wordt uw zoon of dochter bijna 18? Laat geen geld liggen!

  Als je 18 wordt verandert er veel. Ook als het om je geld gaat. Én, je hebt vaak recht op meer dan u denkt.

 • Wegwerkzaamheden Deuverdenseweg Nijkerk

  Vanaf maandag 11 november is de aannemer Avema gestart met het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de Deuverdenseweg.

 • Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

  Binnenkort is er in de gemeente Nijkerk onderzoek in de ondergrond. Het doel is om nauwkeuriger te kunnen inschatten waar aardwarmtewinning mogelijk is. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief van TNO en Energie Beheer Nederland (EBN).
 • Vraag een mantelzorgwaardering aan!

  De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers laten zien dat ze gewaardeerd worden. Daarom krijgt u als mantelzorger een VVV cadeaukaart van 100 euro van de gemeente. Deze actie heeft een naam: de mantelzorgwaardering. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.
 • Vraag subsidie voor een groen dak!

  groen dak

  Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen.

 • Conferentie kindermishandeling: nog enkele plaatsen!

  Niemand vindt kindermishandeling oké. En toch gebeurt het, ook in onze gemeente. Daarom besteedt de gemeente Nijkerk extra aandacht aan dit onderwerp. Van 18 tot en met 24 november is het de Week tegen de Kindermishandeling. In die week zijn er twee conferenties over dit onderwerp. U kunt daar aan meedoen! Er zijn, heeft u nog een plekje. Want er hebben zich al meer dan 150 mensen opgegeven.

 • Werkzaamheden nieuw regenwaterriool Vrijheidslaan

  Vanaf maandag 21 oktober aanstaande legt aannemersbedrijf Timmer Grond, Weg en Waterbouw uit Nijkerk een nieuw regenwaterriool aan in de rijbaan van de Vrijheidslaan. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de rotonde Vetkamp tot en met de kruising Holkerstraat in de Torenstraat. De aannemer start de werkzaamheden vanaf de Kolkstraat richting de Vetkamp. De verwachting is, dat deze werkzaamheden eind november klaar zijn. Dan gaan de werkzaamheden verder vanaf de Kolkstraat richting de Grote Kerk.

 • Op meer plaatsen bladkorven in de gemeente Nijkerk

  bladkorf

  De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

  Planning bladcampagne

  Vanaf half oktober is de gemeente begonnen om de overlast van bladeren te beperken. Dit doen we elke week op andere plekken binnen de gemeente. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

 • Onderhoudswerkzaamheden Veenwal en Oosterveenstraat

  In opdracht van de gemeente Nijkerk, start NTP Infra maandag 21oktober 2019 met onderhoudswerkzaamheden aan de Veenwal en de Oosterveenstraat in Hoevelaken.

 • Meedoen is makkelijk

  Veilig Verkeer Nederland wil iedereen zo actief mogelijk betrekken bij verkeersveiligheid. Deze maand hebben zij een campagne op TV. Verkeer is mensenwerk. Te hard rijden in de wijk, verkeersdrukte bij de basisscholen of bij de sportverenigingen, onopvallende fietsers in de donkere maanden. Je kunt vaak zelf al veel doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Jouw inzet is hard nodig! Veilig Verkeer Nederland wil dat iedereen veilig over straat kan. Samen met jou komen we in actie om Nederland verkeersveiliger te maken.

 • Heeft u een AED in huis of bedrijfspand? Meld u aan!

  Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Een dekkend netwerk met AED’s in de hele gemeente kan levens redden! Daarom is het belangrijk om te weten op welke plekken er in onze gemeente nog AED’s bij zouden moeten komen. De Stichting AED Nijkerk/Hoevelaken onderzoekt waar al AED’s buiten hangen. Ook inventariseert zij waar AED’s binnen hangen, die misschien naar buiten verplaatst kunnen worden, in een speciale kast. Maar daarvoor is uw hulp nodig! Hangt er bij u een AED binnen of buiten? Meld dat dan bij de stichting via info@aedstichtingnijkerkhoevelaken.nl Dat geldt zowel voor woningen, als bedrijfspanden.

 • Komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering?

  Bent u mantelzorger? Dan is het tijd dat u eens in het zonnetje wordt gezet! De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers laten zien dat ze gewaardeerd worden. Daarom krijgt u als mantelzorger een VVV-cadaukaart van 100 euro van de gemeente. Deze actie heeft een naam: de mantelzorgwaardering. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.

 • Sportmedaille behaald in 2019? Meld je aan voor de huldiging!

  Heb je in 2019 een medaille behaald bij een officieel Nederlands-, Europees- of wereldkampioenschap? Of ken je misschien zo’n topper? Meld jezelf of hem/haar dan uiterlijk 25 november aan bij de gemeente. De gemeente wil deze sportkampioenen namelijk in het zonnetje zetten tijdens de nieuwjaarsreceptie 2020 (begin januari 2020).   

 • Modder op de weg? Gas los!

  Ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot glad wegdek. Wat moet je doen als je als motorrijder of automobilist op een modderige weg beland?

 • Mantelzorg: u staat er niet alleen voor

  De gemeente Nijkerk heeft veel respect en bewondering voor de mantelzorgers in de gemeente. Jaarlijks komt dit onder andere tot uiting tijdens de Dag van de Mantelzorg en bij het uitreiken van de ‘mantelzorgwaardering’. Dat is een kadobon, die Sigma namens de gemeente uitreikt aan mantelzorgers die zich hebben aangemeld en voldoen aan de criteria.

  Vanaf begin oktober vindt u in De Stad NIjkerk enkele weken lang de oproep waarin staat hoe de aanmelding in zijn werk gaat. Maar er zijn de komende maanden nog veel meer interessante activiteiten voor mantelzorgers. En daarnaast ondersteunt Sigma hen het gehele jaar door. Dit gebeurt bijvoorbeeld door 1 op 1 gesprekken, waarvoor geen verwijzing of ‘indicatie’ nodig is.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  Online afspraak maken

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

  Digitale nieuwsbrief

  De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

  Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

 • Vraag om een MoneyFitMaatje!

  Moneyfit

  Je hebt elke dag te maken met geld. Je hebt het nodig om te kunnen eten, je rekeningen te betalen, die nieuwe broek te kopen of uit te gaan. En nog veel meer. Het is best lastig om minder geld uit te geven dan dat er binnenkomt. Daarom geven we je op MoneyFit.nl tips over geld. Over uitgeven en besparen, maar ook over regelingen waar je recht op hebt! Op MoneyFit.nl komen al jouw vragen aan bod. En mocht je iets missen, stel dan jouw vraag via chat of whatsapp!

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  Berichtenbox

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

 • Zoekt u een subsidie?

  zoekt u een subsidie?

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende mogelijkheden voor financiering? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante bronnen voor financiering. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante mogelijkheden voor subsidies en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden