Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • (Voorlopige) uitslagen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (22-03-2018)

  Hieronder vindt u de (voorlopige) uitslagen van de verkiezingen Gemeenteraad 2018 van de gemeente Nijkerk.

  Uitslag Referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

  Voor : 57,33

  Tegen: 42,67

 • Start deze zomer je eigen onderneming!

  (20-03-2018)

  Een eigen bedrijf als vakantiebaan!

  Heb je nog geen plannen voor de zomervakantie of heb jij misschien een briljant idee voor een bedrijf, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is het project ZomerOndernemer iets voor jou! Wij helpen jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van een eigen onderneming. Tijdens het project start jij (of samen met een vriend(in)) jouw eigen bedrijf onder professionele begeleiding. Het enige wat je nodig hebt, is een idee!

 • Visiegroep Centrum Hoevelaken bedenkt plan bruisend dorpshart

  (20-03-2018)

  Vorige maand is de Visiegroep Centrum Hoevelaken ontstaan. Deze groep bestaat onder meer uit vertegenwoordigers van de ondernemers, inwoners , kerken, het dorpshuis en de bibliotheek. Deze Visiegroep gaat een plan ontwikkelen voor een bruisend en vitaal dorpshart in Hoevelaken.

 • Aanmelden glasvezel buitengebied; laatste kans!

  (16-03-2018)

  Woont u in het buitengebied en heeft u zich nog niet aangemeld voor een glasvezelabonnement? Dan kunt u zich nog tot 3 april aanmelden!  Het glasvezelnet wordt pas aangelegd, wanneer 50% van de inwoners van het buitengebied zich hebben aangemeld. Dit percentage is nog niet behaald. Dit is uw kans op een toekomstbestendig en sneller internet!

 • Als ondernemer op zoek naar (financiële) hulp?

  (13-03-2018)

  Helaas gaat het bij het ondernemen niet altijd zoals gehoopt. De omzet valt tegen, kosten blijken hoger dan verwacht, of het zit om andere redenen niet mee. Als men tijdelijk onvoldoende inkomen heeft uit het bedrijf, betalingsproblemen heeft of men kan de noodzakelijke investeringen niet meer doen, dan kan men in bepaalde omstandigheden via de eigen (woon)gemeente financiële hulp krijgen. Ook kan het zijn dat u begeleiding nodig heeft.

 • Bewonersenquête herinrichting centrum Nijkerkerveen

  (09-03-2018)

  Binnenkort start de gemeente Nijkerk met de voorbereiding van de herinrichting van het dorpsplein en de aanloopstraten van Nijkerkerveen. De mening van de bewoners is daarbij erg belangrijk. Wanneer u wilt meedenken, kunt u uw mening laten horen.

 • Verkeersbesluiten binnenstad vastgesteld

  (06-03-2018)

  In november 2017 heeft de gemeente acht ontwerpverkeersbesluiten en het concept-ontheffingenbeleid ter inzage gelegd met betrekking tot diverse verkeersmaatregelen in het centrum. Inwoners en ondernemers van Nijkerk zijn vervolgens in de gelegenheid geweest een zienswijze in te dienen tegen deze besluiten. De zienswijzen zijn inmiddels gebundeld in een zienswijzenota.

 • Nijkerkerbrug: werkzaamheden en weekendafsluiting

  (22-02-2018)

  Vanaf september 2017 renoveert Rijkswaterstaat met Combinatie NU (Mourik en BESIX) de Nijkerkerbrug. Vanaf april is de brug gedurende vier weekenden niet toegankelijk voor verkeer. Er worden dan voegovergangen vervangen en er komt een nieuw brugdeel boven de Slingerweg. Als de brug afgesloten is kan autoverkeer omrijden via de N302-Harderwijk of via de A27-Stichtse Brug. Voor fietsers en voetgangers vaart er een veerpont bij de brug. Scheepvaart ondervindt geen hinder. Openbaar vervoerbedrijven en hulpdiensten zijn geïnformeerd.

 • Zoekt u een subsidie?

  (14-11-2017)

  Heeft u een initiatief en/of een idee en zoekt u naar aanvullende financieringsmogelijkheden? Dan kunt u zelf zoeken in het digitale subsidieloket naar relevante financieringsbronnen. Met deze database heeft u direct een overzicht van alle relevante subsidiemogelijkheden en fondsen. Het gaat om regionale, provinciale, nationale en Europese subsidies en fondsen. U kunt van deze database gratis en 24/7 gebruik maken.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  (19-06-2017)

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten in onze Publiekswinkel. Deze drukte wordt mede veroorzaakt omdat het verplicht is dat kinderen in het bezit zijn van een eigen paspoort of identiteitskaart. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  (17-04-2017)

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Archief

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden