Home > Inwoners > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Verbeterslag gemeentelijke website

  Help mee de gemeentelijke website te verbeteren!

  De website van de gemeente wordt binnenkort verbeterd en voor een belangrijk deel vernieuwd. We gaan ervan uit dat het hierdoor makkelijker wordt om informatie op de website te vinden. Wij vragen u hierbij om uw hulp.

 • Uitnodiging onthulling LEVENSLICHT

  Woensdag 22 januari, 17.00 uur, bij de etalage van Verhoog Muziek, Nieuwstraat 2

  Met het tijdelijk monument LEVENSLICHT van kunstenaar Daan Roosegaarde herdenken veel gemeenten in Nederland de moord op Joodse, Roma en Sinti inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is een onderdeel van de herdenkingen en vieringen rondom 75 jaar Vrijheid. Nijkerk herdenkt 48 vermoorde Joodse stadsgenoten. Woensdag 22 januari om 17.00 uur is de officiële onthullingsplechtigheid. U bent van harte welkom hier bij te zijn.

 • Denk mee over uw buurt!

  De gemeente Nijkerk gaat een nieuwe Visie Beheer Openbare Ruimte maken. In deze visie staat hoe we omgaan met de ruimte waar iedereen gebruik van kan maken: straten, pleinen, speelveldjes, parken. De gemeente wil voor de nieuwe visie graag weten wat u belangrijk vindt, waar u meer aandacht voor wilt en waar u blij mee bent. Praat u mee?

 • Tijdelijke subsidieregeling 75 jaar vrijheid gemeente Nijkerk 2020

  75 jaar vrijheid

  In het jaar 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland en dus ook Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen bevrijd zijn. In het hele land worden er herdenkingen en festiviteiten georganiseerd. 

 • Duidelijke werkwijze voor aanvragen van afwijkende (bouw)plannen

  Er komen steeds meer verzoeken voor (bouw)plannen binnen bij de gemeente. Het college stimuleert dit door meer ruimte te geven aan inwoners, ondernemers en instanties om zelf te werken aan (bouw)plannen of veranderingen in hun omgeving. Natuurlijk wil de aanvrager het liefst zo snel mogelijk weten of het verzoek haalbaar is. Daarom kiest het college voor een nieuwe aanpak voor plannen die afwijken van het bestemmingsplan. De afhandeling van deze verzoeken vindt voortaan plaats in drie stappen. Het college wil met deze nieuwe wijze van werken efficiënter en kostendekkend te werk gaan. Voor elke stap geldt vanaf 1 januari 2020 een nieuw legestarief
 • Collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM)

  De gemeente Nijkerk biedt samen met het Zilveren Kruis een zorgverzekering aan voor mensen met een laag inkomen. U bent daarmee goed en betaalbaar verzekerd! Uw voordeel

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U krijgt van Zilveren Kruis een korting op de basisverzekering;
  • U krijgt ruime vergoedingen voor o.a. brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen;
  • Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.
 • Groene daken verdienen subsidie!

  Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft vanaf begin november samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen. De subsidie bedraagt 40 euro per m2 met een limiet van € 10.000,- . Deze subsidie is zowel voor particulieren, als bedrijven.

 • Invloed van ouders op alcoholgebruik

  In dit artikel kunt u meer lezen over de invloed die ouders hebben op het gebruik van alcohol. Dat alcohol slecht is voor kinderen, begint bij steeds meer mensen door te dringen. Veel scholen en ouders zijn daar mee bezig. De volgende vraag is dan: ‘Hoe houd je alcoholgebruik tegen?’.  Een uitgebreid onderzoek van de Radbout Universiteit geeft uitsluitsel.

 • Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

  Krijgt u een kindje en bent u al minimaal 22 weken in verwachting? Dan kunt u op 3 of 29 januari 2020 gratis een vaccinatie krijgen tegen kinkhoest. GGD Gelderland Midden is dan in het Stadhuis in Nijkerk aanwezig om tussen 15.00 uur en 17.00 uur zo veel mogelijk vrouwen die tussen 22 en 40 weken zwanger zijn een vaccinatie te geven. Hierdoor zijn baby's meteen vanaf de geboorte beschermd tegen kinkhoest. U moet zich daarvoor wel eerst aanmelden via het telefoonnummer 088 355 6767. Na 1 februari is het ook nog mogelijk om een aparte afspraak te maken om de vaccinatie alsnog te krijgen.

 • Start met samen nadenken over duurzame opwek van energie

  Op 27 november kwamen ongeveer 80 belangstellenden naar een bijeenkomst van de gemeente Nijkerk over twee onderwerpen die te maken hebben met duurzaamheid: de opwek van zonne-energie en de Regionale Energie Strategie (RES). De gemeenten in de Regio Foodvalley hebben afgesproken dat zij in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat zij dan evenveel energie opwekken als gebruiken. Dat is nodig om te voldoen aan de eisen van het landelijke klimaatakkoord. Hiervoor is het nodig dat iedereen in  de gemeente Nijkerk minder energie gaat gebruiken. Daarnaast bekijkt de gemeente Nijkerk samen met de regio waar er kansen zijn om energie op te wekken uit zon, wind en warmte. Energie opwekken houdt immers niet op bij gemeentegrenzen. Vanaf half januari volgen er ‘verdiepingssessies’. Dan wil de gemeente graag samen met u verder uitwerken hoe energie bespaard kan worden en hoe het opwekken van energie er in Nijkerk uit zou kunnen zien. Een uitnodiging hiervoor vindt u  binnenkort op deze pagina.

 • Klaar voor gladheidsbestrijding

  De gemeente Nijkerk werkt tijdens de winterperiode in het kader van de gladheidsbestrijding samen met andere wegbeheerders, zoals de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat. De bestrijding van gladheid is vastgelegd in het Gladheidsbestrijdingsplan.

 • Geldplan voor ZZP-ers

  Bent u zzp'er of wilt u zzp'er worden? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Een eigen bedrijf brengt kansen en risico's met zich mee.

 • Ervaar het openbaar vervoer!

  Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur in Nijkerk

  Inloopspreekuur

  OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

 • Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

  Binnenkort is er in de gemeente Nijkerk onderzoek in de ondergrond. Het doel is om nauwkeuriger te kunnen inschatten waar aardwarmtewinning mogelijk is. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief van TNO en Energie Beheer Nederland (EBN).
 • Vraag subsidie voor een groen dak!

  groen dak

  Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen.

 • Meedoen is makkelijk

  Veilig Verkeer Nederland wil iedereen zo actief mogelijk betrekken bij verkeersveiligheid. Deze maand hebben zij een campagne op TV. Verkeer is mensenwerk. Te hard rijden in de wijk, verkeersdrukte bij de basisscholen of bij de sportverenigingen, onopvallende fietsers in de donkere maanden. Je kunt vaak zelf al veel doen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Jouw inzet is hard nodig! Veilig Verkeer Nederland wil dat iedereen veilig over straat kan. Samen met jou komen we in actie om Nederland verkeersveiliger te maken.

 • Regel uw reisdocument op tijd, maak een afspraak!

  Online afspraak maken

  In de komende weken verwachten we meer aanvragen van reisdocumenten bij team Burgerzaken. Natuurlijk speelt de komende vakantietijd ook een rol.

 • Digitale nieuwsbrief; meld u aan!

  Digitale nieuwsbrief

  De gemeente Nijkerk verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief. Wilt u als inwoner van de gemeente Nijkerk, als organisatie of belangstellende deze nieuwsbrief ook ontvangen?

  Via de link kunt u uw emailadres aan ons doorgeven!

 • Berichtenbox: uw digitale brievenbus van de overheid

  Berichtenbox

  MijnOverheid biedt u toegang tot uw post, uw Persoonlijke gegevens en uw Lopende zaken bij steeds meer overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst, Kadaster, RDW, SVB, UWV en gemeente Nijkerk. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden