Home > Inwoners > Nieuws > Betaalt de gemeente in 2019 mee aan uw ziektekostenverzekering?

Betaalt de gemeente in 2019 mee aan uw ziektekostenverzekering? (16-11-2018)

De gemeente Nijkerk biedt samen met Zilveren Kruis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.Tot 1 januari 2019 kunt u van zorgverzekering veranderen.

Laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u via de gemeente wellicht deelnemen aan de collectieve zorgverzekering voor de minima (CZM) van Zilveren Kruis. Hiermee krijgt u van een uitgebreid aanvullend pakket en betaalt u minder premie dan bij een reguliere aanvullende verzekering. De gemeente betaalt namelijk een deel van uw premie en de verzekeraar geeft korting. Niet iedereen heeft dezelfde zorgbehoefte, daarom zijn er drie verschillende pakketten voor de aanvullende verzekering. U krijgt een vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie, brillen/lenzen en alternatieve geneeswijzen. Ook biedt de aanvullende verzekering vergoeding van de eigen bijdragen voor o.a. medicijnen, kraamzorg, hoortoestel en ziekenvervoer. Als u kiest voor een aanvullende verzekering, dan kiest u automatisch ook voor een tandartsverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Op website www.gezondverzekerd.nl/nijkerk kunt u uw huidige verzekering vergelijken met de CZM.

Hulp nodig bij het overstappen?

Heeft u hulp nodig bij het overstappen naar deze collectieve verzekering? U kunt langskomen op het spreekuur van Sigma Nijkerk. Dit is iedere dinsdag tussen 09.00 en 11.30 uur op de Frieswijkstraat 99 in Nijkerk.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen over deelname aan de CZM dan kunt u contact opnemen met Loket Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente, telefoon 14 033 of een afspraak maken. Heeft u vragen over de vergoedingen? Dan kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis via telefoonnummer 071-751 0 033.