Home > Inwoners > Nieuws > Collectieve zorgverzekering voor inwoners met minimuminkomen

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met minimuminkomen (27-11-2017)

premies bekend 2018 Zilveren Kruis

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak gebruik van de Collectieve Zorgverzekering voor de minima die de gemeente Nijkerk aanbiedt in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De gemeente betaalt een deel van de kosten.

Niet iedereen dezelfde zorgbehoefte

Omdat niet iedereen dezelfde zorgbehoefte heeft, biedt Zilveren Kruis drie pakketten aan voor de aanvullende verzekering. U kiest altijd de zorg die bij u past. Er is een beperkt pakket voor mensen met een lage zorgvraag, een midden pakket en een uitgebreid pakket voor mensen met een hoge zorgvraag. Het uitgebreide pakket vangt kosten op voor extra medische zorg zoals vergoeding voor medicijnen, eigen bijdragen Wmo, tandartskosten en kosten voor fysiotherapie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring

Als u wilt meedoen aan de collectieve zorgverzekering, mag uw inkomen niet hoger zijn dan 130% van het bruto wettelijk minimumloon en 110% ervan bij eenpersoonshuishoudens. Er is geen vermogenstoets.

• Voor meer informatie, vergelijken met uw huidige verzekering en digitale aanmelding kunt u kijken op de website www.gezondverzekerd.nl.
  • Op de website van de gemeente kunt u de vergoedingenwijzer van Zilveren Kruis raadplegen. Ook zijn de premiebedragen voor de verschillende pakketten aangegeven. Kijk op www.nijkerk.eu bij onderdeel werk en inkomen/inkomensondersteuning/collectieve zorgverzekering voor de minima.
  • Heeft u inhoudelijke vragen over deze zorgverzekering, dan kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis; telefoonnummer 071-7510033 of raadpleeg de website www.zilverenkruis.nl.
  • Lukt het u niet om zelf de aanmelding digitaal te doen of wilt u wat vragen, dan kunt u (digitaal) een afspraak maken bij het Loket MO op het stadhuis.