Home > Inwoners > Nieuws > De Nijkerkse Culturele Raad is van start

De Nijkerkse Culturele Raad is van start (12-04-2019)

De gemeente Nijkerk heeft sinds kort een Culturele Raad. De 5 leden zijn betrokken bij kunst en cultuur en hebben de contacten om activiteiten te kunnen beoordelen, zelf te beginnen of te ondersteunen. De raad gaat onder andere gevraagd en ongevraagd het college advies geven over kunst en cultuur. De komende periode gaat de culturele raad aan de slag met een jaarprogrammering.

Roep om een culturele raad

Vanuit de dialoog “Samen aan Zet” werden partijen uit de Nijkerkse samenleving gevraagd mee te denken over kunst, cultuur en erfgoed. Hieruit kwam onder andere de roep om een culturele raad. Vervolgens zijn er vijf onafhankelijke personen, uit de drie kernen van de gemeente, geworven. In de Culturele Raad zitten: Vincent Schouten, Peter Wigleven, Marly Klein, Tamar Kaijzer en Robert Vroegindeweij. De Culturele raad zoekt nog jongeren die mee willen doen!

Vincent Schouten

Vincent Schouten heeft het conservatorium gedaan en Kunstbeleid en Management gestudeerd. Hij is violist, was orkestmanager van diverse orkesten en directeur van de muziekschool Zeist. Hij is ook raadslid geweest in Hilversum en Nijkerk (Pro21). Peter Wigleven Is met name deskundig op het gebied van organisatie. Hij is inmiddels 30 jaar lid van de Lionsclub Hoevelaken en neemt hier vooral activiteiten op cultureel gebied voor zijn rekening. Hij organiseert samen met Simon Arnoldus Podium: het laagdrempelig en gevarieerd aanbieden van culturele en muzikale evenementen voor jong en oud in Hoevelaken.

Marly Klein

Marly Klein was raadslid en wethouder in Hoeveleken en later in Nijkerk. Als wethouder had ze cultuur in de portefeuille. Ze heeft o.a. de renovatie van de Stuw en de bibliotheek in Hoevelaken in gang gezet. Ze heeft beeldende kunst in de openbare ruimte gerealiseerd om het samengaan van de gemeente Hoevelaken en Nijkerk te markeren. Ze is momenteel voorzitter van de kunstroute Hoevelaken.

Tamar Kaijzer

Tamar Kaijzer heeft de lerarenopleiding in de beeldende vakken en kunstgeschiedenis gedaan. Ze heeft een trainingsbedrijf in communicatie en presentatie. Haar vrije tijd besteedt ze met name aan het opzetten van culturele activiteiten. Waaronder een kunstdag voor de Daltonschool met lokale kunstenaars. Samen met anderen heeft ze het Corlaer filmfestival opgezet (buitenbioscoop). Nu organiseert ze Gluren bij de Buren in Nijkerk. Tamar is verder vrijwillig radiomaker bij de lokale radio.

Robert Vroegindeweij

Robert Vroegindeweij heeft het conservatorium als achtergrond en heeft in diverse orkesten gespeelt, waaronder de Boston Symphony Orchestra. Hij heeft het Cultuurpunt kunsteducatie in Gelderland opgezet, dat in 6 gemeenten, op 86 scholen, werkt in alle kunstdisciplines. Verder is hij adviseur en voorzitter van de commissie cultuureducatie & participatie bij de Raad voor Cultuur Den Haag (adviesorgaan van de regering). Robert is adviseur van de Culturele Raad.

Jacqueline de Jong

Jacquelien de Jong is Cultuurmakelaar van de gemeente Nijkerk en secretaris van de Culturele Raad.

Meer informatie

Vragen? Heeft u vragen over of aan de Culturele Raad of wilt u ze vooral iets meegeven neem dan contact op met Jacquelien de Jong, T: 06-1232 9789 of E: Jacquelien.dejong@cultuurkust.nl