Home > Inwoners > Nieuws > Fiets opruimacties weesfietsen

Fiets opruimacties weesfietsen (03-07-2018)

RSS

Weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet op station Hoevelaken en Nijkerk. De gemeente houdt daarom op het station Hoevelaken en Nijkerk een paar keer per jaar een opruimactie. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij. Daarmee willen we voorkomen dat fietsers die geen plek hebben hun fiets neerzetten op gevaarlijke of storende plekken. En blijft de route vrij op het station als er bijvoorbeeld hulpdiensten op het station ingezet moet worden.

Eind januari zijn weesfietsen uit de stalling gehaald. Momenteel staan deze fietsen bij de parkeerplaats op station Nijkerk en Hoevelaken. Deze fietsen worden op vrijdag 6 juli verwijderd. De gemeente mag deze fietsen namelijk niet direct verwijderen. Het verwijderen van de weesfietsen heeft langer op zich laten wachten dan nodig, omdat we een goede bestemming willen voor deze fietsen en door het verschuiven van werkzaamheden intern bij de gemeente.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar omdat ze er al zo lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak.

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig. Heeft u een oude of kapotte fiets die u niet meer gebruikt? Laat deze dan niet de op straat staan. Breng deze naar het Wijklocatie De Flier, aan de Blekkerserf 4 in Nijkerk. Of maak een afspraak voor het ophalen van grof vuil.

Wat is een opruimactie?

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een label van de gemeente Nijkerk. Ook fietsen die er goed uitzien en fietsen die fout geparkeerd zijn, krijgen een label. Heeft  u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Na enkele weken verwijderen we alle fietsen waaraan nog een label hangt. Ook halen we fietswrakken met én zonder label weg. Daarnaast verwijderen we ook losse fietssloten aan fietsrekken, lantaarnpalen, bruggen en hekjes.

De verwijderde fietsen gaan naar Wijklocatie De Flier aan de Blekkerserf 4. Daar bewaren we de fietsen nog enkele weken. Bent u een fiets kwijt bij het station? Neem dan contact op met de gemeente Nijkerk, via telefoonnummer 140 33. U kunt tegen betaling van € 15,- uw fiets ophalen.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden