Home > Inwoners > Nieuws > Ga eens een sport of iets creatiefs uit proberen!

Ga eens een sport of iets creatiefs uit proberen! (15-03-2019)

Er zijn in Nijkerk heel veel leuke sporten. Ook zijn er allerlei mogelijkheden om iets creatiefs te doen. Zit jij op de basisschool? Dan kun je de komende maanden sporten uit proberen. Of iets creatiefs. De meeste lessen zijn gratis. Dus: grijp je kans!

De lessen waaruit je kiezen kunt staan in een boekje “Sjors”. Wat dacht je van breakdance? Of hockey? Of dwarsfluit spelen? Of boetseren? Ook is er een aanbod dat geschikt is voor kinderen met een beperking. Het boekje vind je op de website van Nijkerk sportief en gezond (www.nijkerksportiefengezond.nl), onder de knop Hulp bij bewegen). Je kunt je opgeven tot de zomervakantie.

Bewegen en cultuur zijn gezond. Daarom doen de gemeente Nijkerk en de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond ook dit jaar mee aan Sjors Sportief en Sjors Creatief, een landelijk sport- en cultuur stimuleringsproject. Bovendien werken er 29 Nijkerkse sport- en cultuurorganisaties mee.

Vorig jaar hebben 400 kinderen meegedaan, waarvan meer dan de helft nog van geen enkele vereniging lid was.