Home > Inwoners > Nieuws > Gezocht: Steunouders, kortdurend tijdens coronacrisis of voor daarna!

Gezocht: Steunouders, kortdurend tijdens coronacrisis of voor daarna!

RSS

Ouders in een kwetsbare situatie kunnen overbelast raken door de zorg voor hun kinderen. Vooral als ze niet beschikken over een eigen vangnet. Steunouders helpen deze ouders door hun kind één of twee dagdelen per week op te vangen. Tijdens de corona-crisis bestaat de hulp niet uit fysieke opvang bij een steunouder thuis. Maar ook dan zijn er manieren om overbelaste gezinnen te helpen. Steunouder Nijkerk is zowel op zoek naar steunouders die na de coronacrisis kinderen in hun huis willen opvangen, als naar steunouders die digitale / telefonische hulp bieden tijdens de coronacrisis.

Minder zorgen of spanningen

In de huidige corona-tijd kunnen de kinderen niet naar een steunouder toe. Maar u kunt wel hulp bieden door een kind bijvoorbeeld een half uurtje voor te lezen of te helpen met schoolwerk via de telefoon of door middel van ‘videobellen’. Of u helpt de ouders met uw luisterend oor of tips over uw ervaringen met kinderen. Dankzij u zijn er bij die gezinnen dan wat minder zorgen of spanningen. Wilt u op deze manier helpen? Laat dit dan weten aan Steunouder Nijkerk!

Steunouder na de coronacrisis?

Als u structureel iets wilt doen voor ouders met kinderen (na de coronacrisis), kunt u zich aanmelden als steunouder. U geeft dan een aanvullend thuis aan een kind uit een gezin dat het zwaar heeft en er alleen voor staat. Zo helpt u om te voorkomen dat er problemen in het gezin ontstaan of dat deze verergeren. Naast deze praktische steun kan het voor de ouder fijn zijn om de zorg voor het kind met u te delen. De duur van uw steun hangt af van de behoefte van kind en ouders en uw eigen mogelijkheden. Dit betekent dat de betrokkenheid van korte of langere duur kan zijn. Meestal is de ondersteuning voor minimaal 3 tot 6 maanden. De steunoudercoördinator bekijkt in die periode met de ouder of er alsnog mogelijkheden zijn om een eigen vangnet te creëren.

Begeleiding van Steunouder Nijkerk

Steunouder Nijkerk kan u begeleiden als u besluit om steunouder te worden. Voor de korte termijn bekijkt de coördinator welke hulp gezinnen vragen en wat steunouders in de gegeven omstandigheden kunnen bieden. Zij verbinden de hulpvraag en de geboden hulp. Als u steunouder voor de lange termijn wilt worden, begeleidt de coördinator van Steunouder Nijkerk het gehele traject. Zij zorgt voor een goede match tussen uw gezin en het gezin waaraan u steun gaat geven. Meer informatie staat op www.steunouder.nl.

Meer informatie en aanmelden

Maakt u het verschil voor deze kinderen? Heeft u ruimte in uw leven en in uw hart? Dan is een aanmelding als vrijwillige steunouder misschien iets voor u! Geeft u zich dan per e-mail op via nijkerk@steunouder.nl ! Het is fijn, als u daarbij aangeeft of uw steunouder wilt worden voor korte ondersteuning in deze bijzondere tijd, of dat u steunouder wilt blijven, met een plekje in uw huis voor na de coronacrisis. Als u zelf een hulpvraag voor uw kind(eren) heeft, kunt u ook contact opnemen via dit e-mailadres. De steunoudercoördinatoren bekijken dan wat ze tijdens deze periode voor u kunnen betekenen. Meer informatie over steunouder zijn, vindt u op www.steunouder.nl .

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Afspraak maken:

bel 14 033

Openingstijden