Home > Inwoners > Nieuws > GFT inzameling in de zomer

GFT inzameling in de zomer (12-04-2019)

RSS

De warmere dagen komen er weer aan. Dit betekent dat  groente-, fruit- en tuinafval in de container kan gaan stinken en dat er overlast van maden mogelijk is. Hieronder geven wij een aantal tips om de overlast te beperken.

Stank verminderen

Om stank te verminderen kunt u een aantal maatregelen nemen. Bijvoorbeeld: onder in de lege container een krant leggen, zodat op de bodem geen GFT kan aankoeken. De deksel op een kiertje zetten (door middel van een stok), door betere ventilatie is er minder stank. Af en toe zelf de container reinigen of dit laten door een bedrijf die erin gespecialiseerd is.

Tegengaan van maden

Om maden tegen te gaan kunt u een aantal maatregelen nemen. Het is handig om een tak klimop (Hedera) in de container te leggen. Klimop is namelijk giftig voor maden. Lavendel bestrijdt de stank, maar ook de maden. die hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan er aan dood. Verse lavendel helpt, maar een luchtverfrisser met lavendelgeur ook. Ook bij het bestrijden van manden is de tip om de deksel van de container op een kier of open te zetten. Maden houden niet van licht. Daarom kan de container openzetten een hoop schelen.

Elke week GFT aanbieden

In de maanden juni, juli en augustus wordt de GFT container wekelijks geleegd. Zeker bij warm weer is het aan te bevelen de container dan wekelijks aan te bieden. Het aanbieden van de GFT container is gratis.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden