Home > Inwoners > Nieuws > GHB als drug in beeld in Nijkerk

GHB als drug in beeld in Nijkerk

RSS

De afgelopen weken geeft Stop Drugs Nijkerk informatie over verslaving en drugs. Deze week leest u meer over GHB. GHB komt als drug regelmatig terug in de regio Nijkerk. Zo nu en dan lijkt het even weg te zijn en daarna komt het weer terug. Voor jongeren die er aan verslaafd zijn werkt het heel anders. Het gaat namelijk bijna niet weg. En als het even weg is, dan is het heel snel weer terug.

Waar staat GHB voor?

GHB staat voor Gamma Hydroxy Boterzuur. Dat klinkt vrij ingewikkeld. Maar als u ontdekt dat GHB gemaakt wordt van velgenreiniger en gootsteenontstopper, dan klinkt het al veel minder deftig. De producent hoeft de grondstoffen alleen maar langzaam te mengen in de juiste verhoudingen. De recepten staan al een paar jaar op internet.

Hoe wordt GHB gebruikt?

De beginnende gebruiker neemt een buisje met 2 tot 4 ml. Dat gooit hij of zij bijvoorkeur in een glas frisdrank en drinkt het dan op. Na een kwartier begint een heel vrolijke roes. Dan moet je het wel goed hebben gedoseerd, want als je net iets teveel neemt, dan ga je in een diepe slaap of zelfs in coma. Neem je iets te weinig, dan merk je niks.

Verslavend

GHB is uitermate verslavend. Binnen een paar weken kunnen jongeren afhankelijk zijn van GHB. En dan begint de ellende pas goed. Ze hebben dan steeds meer nodig. Na verloop van tijd is dat zelfs iedere drie uur een paar buisjes. Afkicken is erg moeilijk en pijnlijk. Als dat al lukt, is de kans heel groot dat de gebruiker binnen drie weken weer verslaafd is. Weer in beeld In de afgelopen maanden is er weer GHB-gebruik in de regio geregistreerd. Het advies aan ouders is om bij GHB-gebruik snel hulpverlening in te schakelen. Een goed gesprek met een gespecialiseerde medewerker van een Gebiedsteam is dan een goed begin.

Meer informatie: www.stopdrugsnijkerk.nl

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden