Home > Inwoners > Nieuws > Groene daken verdienen subsidie!

Groene daken verdienen subsidie!

Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft vanaf begin november samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen. De subsidie bedraagt 40 euro per m2 met een limiet van € 10.000,- . Deze subsidie is zowel voor particulieren, als bedrijven.

Groene daken werken als isolatie

Groene daken zijn goed voor het milieu. Ze zorgen voor een betere opvang van regenwater en geven verkoeling in de stad. Daarnaast leveren deze groene daken kostenbesparingen, omdat zij werken als isolatie. Er zijn wel enkeel voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Kijkt u op deze pagina voor meer informatie. Daar vindt u ook een aanvraagformulier.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK