Home > Inwoners > Nieuws > Individuele inkomenstoeslag

Individuele inkomenstoeslag (07-09-2017)

Bent u 21 jaar of ouder en heeft u de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt, heeft u al twee jaar of langer een inkomen of uitkering op bijstandsniveau en is er geen zicht op inkomensverbetering? Dan kunt u mogelijk een extra geldbedrag van de gemeente krijgen: de Individuele Inkomenstoeslag.

Wat is een individuele inkomenstoeslag?

Een individuele inkomenstoeslag is een jaarlijkse toeslag die u kunt ontvangen als u meer dan twee jaar een inkomen tot iets boven de voor u geldende bijstandsnorm hebt gehad. Dat inkomen kan een uitkering zijn, maar ook inkomen uit werk. U kunt het geld vrij besteden, bijvoorbeeld aan spullen die u met een minimuminkomen soms moeilijk kunt betalen, zoals een nieuwe koelkast of televisie.

Voor wie?

Of u in aanmerking komt voor de toeslag is onder andere afhankelijk van uw inkomen. We vergelijken uw inkomen met de voor u geldende bijstandsnorm. De hoogte van de voor u geldende bijstandsnorm is afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden.

De hoogte

De individuele inkomenstoeslag bedraagt per jaar voor

• een alleenstaande € 400,00

• een alleenstaande ouder € 500,00

• gehuwden € 550,00

• een in een inrichting verblijvende alleenstaande of alleenstaande ouder € 150,00

• in een inrichting verblijvende gehuwden € 225,00

Vragen? Kijk op de pagina Individuele Inkomenstoeslag: Informatie Inkomenstoeslag. U kunt het aanvraagformulier printen, invullen en opsturen. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met  loket Maatschappelijke Ondersteuning via 14 033 of een afspraak maken met een medewerker van het  loket Maatschappelijke Ondersteuning.