Home > Inwoners > Nieuws > Inrichting speelweide Jaap van der Krolbad

Inrichting speelweide Jaap van der Krolbad (08-05-2018)

De afgelopen tijd konden belangstellenden via de website van exploitant Optisport hun mening geven over enkele aspecten die bepalend zijn voor de inrichting van het buitenterrein bij het nieuwe zwembad. In totaal hebben 306 personen hun stem uitgebracht. Zij konden over vier belangrijke onderwerpen hun mening geven.

Op de vraag of er een vast volleybalveld op het terrein moet komen of ‘alleen’ gras, lagen de meningen dicht bij elkaar. Een kleine meerderheid van de 306 stemmen koos voor het volleybalveld (158 stemmen).
Bij het onderdeel ‘spelen met zand en water’ konden de stemmers kiezen tussen een beekje over het terrein, of een grote  watertafel met verschillende goten. 170 personen kozen voor de watertafel met goten, tegenover 136 personen die kozen voor de beekloop.

Een derde keuze-aspect waren de schommels. Men kon kiezen tussen een schommeltrio (drie verschillende schommels dicht bij elkaar) , of vier ‘gewone’ schommels. Het schommeltrio kon op 135 stemmen rekenen, de vier losse schommels op 171 stemmen.
Tenslotte kon men kiezen tussen ‘calisthenics’ uitgebreid of compact. Dit is een ‘speeltoestel’ waarmee je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit kunt trainen. Een grote meerderheid van 253 personen koos hierbij voor de uitgebreide variant.

Optisport is gestart met de inrichting van de buitenruimte, waarin bovenstaande uitkomsten worden verwerkt. De exploitant bedankt iedereen die heeft meegedacht over de speelweide.