Home > Inwoners > Nieuws > Jong en een eigen bedrijf beginnen? ZomerOndernemer helpt!

Jong en een eigen bedrijf beginnen? ZomerOndernemer helpt! (18-06-2019)

Steeds meer jongeren hebben plannen om voor zichzelf te beginnen. Jongeren die willen weten of een eigen bedrijf inderdaad iets voor ze is, kunnen komende zomer meedoen met ZomerOndernemer. Gedurende zes weken leren zij hun eigen bedrijf op te zetten en doen ze ervaring op met het ondernemerschap. Zo ontdekken zij of ze een échte ondernemer zijn.

In ZomerOndernemer staat het DOEN centraal. De jongeren volgen trainingen en workshops en leren ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Ook worden ze gecoacht door lokale ondernemers en bezoeken ze bedrijven. Zo maken de jongeren kennis met het lokale ondernemersnetwerk én met leeftijdsgenoten met dezelfde interesse en ambities. Meedoen is gratis en elke deelnemer krijgt zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid (minimaal vier weken) in de zomer.

ZomerOndernemer wordt afgesloten met een feestelijke ondernemersmarkt, waar de jonge ondernemers hun gloednieuwe bedrijf presenteren. Heeft u een zoon of dochter, neef/nicht, buurjongen/meisje tussen de 15 en 23 jaar voor wie dit interessant kan zijn, verwijs ze dan door naar www.zomerondernemer.nl. Daar vinden ze meer informatie en kunnen ze zich aanmelden. Voor vragen kunnen ze ook bellen of appen met (06) 40197119 of mailen naar amersfoort@zomerondernemer.nl.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK