Home > Inwoners > Nieuws > Komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering?

Komt u in aanmerking voor een mantelzorgwaardering? (02-10-2018)

Mantelzorgers… wat zijn ze voor veel mensen belangrijk! De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers een blijk van waardering en een steuntje in de rug geven. Daarom komen partners, familieleden of vrienden die lange tijd voor een naaste zorgen ook dit jaar in aanmerking voor de zogenaamde ‘mantelzorgwaardering’. Zij ontvangen een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Niet elke mantelzorger is  bij de gemeente bekend. Hieronder leest u wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering en hoe u zich kunt aanmelden.

Om in aanmerking te komen voor de cadeaubon moet u minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden lang zorg bieden aan een naaste. Degene die zorg nodig heeft, moet in de gemeente Nijkerk wonen. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Het gaat hier dus om mensen die vanuit zichzelf voor iemand zorgen en dit niet doen vanuit een (zorg) organisatie.

Aanmelden bij Sigma tot 9 december 2018

Zorgt u voor iemand uit uw omgeving? Schroom dan niet  om u aan te melden. Ook u verdient een blijk van waardering voor alles wat u doet. U kunt dan het speciale aanmeldformulier invullen, dat u vindt op www.sigma-nijkerk.nl. U kunt het aanmeldformulier ook aanvragen bij Sigma. Kent u een mantelzorger? Mogelijk kunt u hem of haar tippen over deze blijk van waardering. U kunt ook alvast het aanmeldformulier voor diegene invullen. Sigma neemt de aanvragen in behandeling, beoordeelt of u voldoet aan de criteria en zal ook de bonnen uit te reiken. Aanmelden kan tot 9 december.

Meer informatie of vragen?

Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Sigma via telefoonnummer (033) 247 48 30 of stuur een e-mail naar mantelzorg@sigma-nijkerk.nl.