Home > Inwoners > Nieuws > Nationale Duurzame Huizen Route

Nationale Duurzame Huizen Route (14-06-2018)

De gemeente Nijkerk doet op zaterdag 3 en 10 november mee aan de Duurzame Huizen Route Huiseigenaren van duurzame woningen openen hun deuren en delen hun kennis en ervaringen. De gemeente moedigt u aan om uw woning open te stellen, wanneer u al goede voorbeelden van duurzaamheid in uw woning heeft. Door mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen en door goede voorbeelden te laten zien, gaan steeds meer mensen zelf ook aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Bezoekers horen tijdens de Duurzame Huizen Route ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Heeft u ervaring met isoleren, zonnepanelen, gebruik van natuurlijke materialen of woont u in een geheel energiezuinig huis? Elke ervaring telt! Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl/nijkerk. Huiseigenaren die meedoen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.
In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen.