Home > Inwoners > Nieuws > Parkeren fietsen buiten rekken en weesfietsen stations

Parkeren fietsen buiten rekken en weesfietsen stations (17-07-2018)

Op vrijdag 6 juli zijn meer dan 100 achtergelaten fietsen (fietswrakken) verwijderd van de stationsomgevingen in Nijkerk en Hoevelaken in samenwerking met RuiterWerkt. Dit zijn de fietsen die afgelopen half jaar buiten bij de parkeerplaatsen hebben gelegen. Komende tijd worden er meer fietswrakken en weesfietsen verwijderd. Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 033.

Waarom worden fietsen verwijderd?

Het plaatsen van fietsen buiten de fietsenstalling zorgen voor gevaarlijke situaties. Denk daarbij niet alleen aan de bezoekers van de stations, maar ook de hulpdiensten die eventueel op het station aanwezig moeten zijn bij een calamiteit. Verder zorgen foutief gestalde fietsen voor een rommelige uitstraling. Daarom dienen fietsen netjes in de rekken gestald te worden.

Dagelijks toezicht

Om de problemen te voorkomen is er dagelijks onderhoud en toezicht bij station Nijkerk en station Hoevelaken. Rommel wordt opgeruimd en fout gestalde fietsen worden in de rekken gezet.

Nieuwe opruimactie

Komende zomer wordt een begin gemaakt aan een nieuwe opruimactie door middel van labels. Weesfietsen, fietswrakken en fout gestalde fietsen worden gemarkeerd. Vervolgens heeft de eigenaar 28 dagen de tijd voordat de fiets wordt verwijderd. Voor meer informatie kijk op de pagina Fietspunt.