Home > Inwoners > Nieuws > Proef opruimen hondenpoep Hoevelaken en Nijkerkerveen

Proef opruimen hondenpoep Hoevelaken en Nijkerkerveen (06-04-2018)

RSS

In maart 2018 start een proef waarbij de gemeente het opruimen van hondenpoep verplicht stelt voor bezitters van honden die hun hond uitlaten in de bomenbuurt in Hoevelaken en in het losloopterrein bij de sportvelden in Nijkerkerveen. Om hondenbezitters te ondersteunen bij deze opruimplicht plaatst de gemeente speciale hondenpoepbakken (DepoDogs). De DepoDog is een voorziening die speciaal is ontwikkeld om het hondenbezitters gemakkelijk te maken de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. De DepoDog is een hondenafvalcontainer met aan de bovenzijde een zakjesuitgiftesysteem.

DepoDog

Bij wijze van proef zal de gemeente Nijkerk de komende periode 4 DepoDogs plaatsen, verspreid over de bomenbuurt in Hoevelaken en het parkeerterrein nabij de sportvelden in Nijkerkerveen. Als de proef aanslaat worden er waarschijnlijk meer bakken geplaatst. De DepoDogs zullen regelmatig gecontroleerd worden op zakjes en minimaal 1x per week worden geleegd. Volle zakjes kunnen zowel in de DepoDog, als thuis in de grijze container worden weg gegooid.

De locaties

In Hoevelaken plaatst de gemeente de DepoDogs op 3 locaties in de bomenbuurt. In Nijkerkerveen plaatst de gemeente 1 DepoDog, bij het losloopveldje naast de sportvelden. In de kaartjes staan binnen de rode lijnen de locaties aangeduid.

Helaas is er een fout geslopen in het kaartje in Hoevelaken. De Weldammerlaan maakt geen onderdeel uit van deze proef. Excuses voor deze fout.

 Waarom deze proef?

Hondenpoep is ergernis nummer 1 bij de inwoners van de gemeente Nijkerk. We willen dit graag veranderen. Hondenbezitters en mensen zonder hond moeten op een prettige manier gebruik kunnen maken van de openbare ruimte in onze mooie gemeente. Omdat het verwarrend is voor hondenbezitters waar zij wel of niet hondenpoep op moeten ruimen, en na gesprekken met inwoners is deze proef gestart.

Hondenbeleid

Er zijn regels opgesteld voor het hondenbeleid en speciale losloopgebieden aangewezen. Deze afspraken staan op onze website www.nijkerk.eu/honden. Er zijn enkele gebieden waar honden niet zijn toegestaan. Honden mogen bijvoorbeeld niet op speelplekken en trapvelden -komen. Deze gebieden zijn aangegeven met een rood verbodsbord. Zie verder hiervoor de pagina Honden uitlaten.

Contact

Stadhuis Nijkerk, Kolkstraat 27
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Maak een afspraak

Openingstijden