Home > Inwoners > Nieuws > Regiogemeenten ondersteunen ondernemers in zwaar weer

Regiogemeenten ondersteunen ondernemers in zwaar weer (10-11-2017)

Dit jaar is het economisch herstel langzaam in een versnelling gekomen. Ook de (kleine) ondernemers die door de crisis schulden hebben opgebouwd, krabbelen weer langzaam op. In de praktijk blijkt echter dat bedrijven, maar ook ZZP-ers die een bedrijf willen starten, behoefte hebben aan informatie, coaching en begeleiding. Zo willen ondernemers problemen oplossen en beginnende ondernemers willen zo problemen voorkomen.

Samenwerking met de organisatie Over Rood

De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg hebben de handen in elkaar geslagen om ondernemers die in zwaar weer verkeren, te helpen en zo verdere schulden zoveel mogelijk helpen te voorkomen. De gemeenten hebben hiervoor samenwerking gezocht met de organisatie Over Rood. De deelnemende gemeenten vinden deze vorm van ondersteuning belangrijk omdat het helpt problemen en (verdere) schulden te voorkomen. Ondernemers die de hulp van Over Rood willen, kunnen dat doen via de website www.overrood.nl.