Home > Inwoners > Nieuws > Selectieve toegang gemotoriseerd verkeer centrum Nijkerk

Selectieve toegang gemotoriseerd verkeer centrum Nijkerk (13-08-2018)

In een groot deel van het centrum is een geslotenverklaring ingesteld. Binnen dit gebied is vooral ruimte om te verblijven. Hiermee wordt gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk beperkt. Dit draagt bij aan de leefbaarheid van de binnenstad, die al een tijd onder druk staat doordat relatief veel doorgaand verkeer (ongeoorloofd) gebruik maakt van een aantal wegen in de binnenstad.

Vanaf begin oktober 2018 wordt daarom in het centrum van Nijkerk een systeem met zogenaamde selectieve toegang gehanteerd. Dit betekent dat alleen met een geldige ontheffing het gebied kan worden ingereden. Dit is voorbehouden aan een beperkt aantal gebruikers, zoals bewoners en ondernemers in de binnenstad. Er zijn twee momenten waarop alle verkeer ongehinderd (dus zonder ontheffing) het centrum in en uit kan rijden: tussen 07.00 - 11.00 uur en tussen 17.30 - 20.00 uur. Dit is vooral bedoeld om bevoorradend verkeer de ruimte te geven de winkels te bereiken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie lezen of wilt u een ontheffing aanvragen, ga dan naar www.nijkerk.eu/ontheffingbinnenstad.