Home > Inwoners > Nieuws > Selectieve toegang voor voertuigen in het centrum van Nijkerk - update

Selectieve toegang voor voertuigen in het centrum van Nijkerk - update (25-09-2018)

Onlangs zijn we begonnen met het plaatsen van kantelmasten en camera’s rondom het  voetgangersgebied bij de wegen waar een verbod geldt voor voertuigen met een kenteken (geslotenverklaring) in het centrum van Nijkerk. Alleen ontheffinghouders mogen het gebied inrijden. Door met camera’s de kentekens van voertuigen te registreren die de geslotenverklaring inrijden.

Invoering selectieve toegang voor verkeer in centrum Nijkerk opgeschoven

We zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de invoering van selectieve toegang voor gemotoriseerd verkeer in het centrum van Nijkerk. Door wat vertraging in het aanbrengen van voldoende stroompunten moeten we de inwerkintreding iets opschuiven. De eerder gecommuniceerde datum van 15 oktober halen we daarom niet. We zorgen ervoor dat iedereen die een ontheffing krijgt daarover voor de inwerkintreding van het systeem wordt geïnformeerd.

Ontheffinghouders ontvangen kort voor het moment dat de camera’s daadwerkelijk in gebruik worden genomen een brief met een handleiding voor gebruik van het systeem. Zij kunnen namelijk zelf hun ontheffing beheren.

Informatie voor leveranciers

Voor ondernemers is het van belang hun leveranciers te wijzen op de venstertijden voor laden en lossen. Tussen 7.00 - 11.00 uur en tussen 17.30 - 20.00 uur is het centrum toegankelijk voor bevoorradend verkeer. Buiten die tijden is het centrum alleen toegankelijk voor ontheffinghouders. Indien u vragen heeft vervangen door: Heeft u vragen den kunt u altijd contact opnemen met de Publiekswinkel van de gemeente Nijkerk via 14 033.