Home > Inwoners > Nieuws > Sporten in de gemeente Nijkerk

Sporten in de gemeente Nijkerk

Sporten is enorm belangrijk. Er mag gelukkig weer meer, maar voor onze veiligheid helaas nog niet alles. Hieronder lees je in een overzicht de regels zoals ze gelden vanaf 11 mei. Zo kunnen we samen veilig sporten! Informeer bij de sportclubs zelf wanneer er sport aangeboden wordt en of de activiteiten ook voor niet-leden toegankelijk zijn. De aangeboden sportactiviteiten zijn door de gemeente goedgekeurd en lees je in een overzicht op de website van Sjors Sportief, www.sjorssportief.nl Hier kun je je ook opgeven als je mee wilt doen.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen vrij buiten spelen en sporten.

Sporten mag voor jongeren tussen 12 en 18 jaar alleen georganiseerd en onder begeleiding, als je geen klachten hebt en 1,5 meter afstand houdt.

Sporten voor volwassenen mag in teamverband op de club of buiten met vrienden, als je geen klachten hebt en 1,5 meter afstand houdt.

Sporten mag alleen buiten. Sporthallen, indoor sportaccommodaties, kleedkamers en kantines zijn gesloten.

Het aanbod in onze gemeente voor jongeren is o.a.: fietscross, handbal, introductielessen tennis, korfbal, buitenlessen moderne Jazz/streetdance/hiphop, paard-/ponyrijden),  skeeleren en skaten, voetbal, sportprogramma Nijkerk Sportief en gezond, volleybal, Introductielessen padel, Bootcamp. Kijk op www.sjorssportief.nl.

Zwembad

Ons Jaap van der Krolbad is open voor banenzwemmen (je moet hiervoor reserveren) en zwemles. Niet alles is nu nog mogelijk en er zijn regels. Per week kan dat veranderen. Kijk daarvoor de website van het zwembad.

Toestemming van de gemeente

Sportverenigingen moeten een protocol voorleggen aan de gemeente en vooraf toestemming krijgen van de gemeente voor hun activiteiten. Dat hoeft maar één keer en niet opnieuw bij uitbreiding van activiteiten. Wel dient dan een aangepast trainingsschema aan de gemeente gestuurd te worden.

Contactpersoon voor buitensporten is Janet van Oostveen (j.vanoostveen@nijkerk.eu). Binnensporten - die buiten activiteiten willen uitvoeren - kunnen contact opnemen met Patricia van Delft (p.vandelft@nijkerk.eu). Het goede nieuws is dat de buitenactiviteiten overkapt mogen worden, mits de overkapping/tent aan de vier zijkanten open is.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK