Home > Inwoners > Nieuws > Start gewenningsperiode selectieve toegang centrum Nijkerk

Start gewenningsperiode selectieve toegang centrum Nijkerk (04-12-2018)

De afgelopen weken zijn op tien locaties rondom het centrum van Nijkerk camera’s geplaatst. Ze zijn van stroom voorzien en getest en zijn nu klaar voor gebruik. Door met camera’s de kentekens te registreren van voertuigen die de geslotenverklaring inrijden handhaven we vanaf maandag 10 december de toegang tot het centrum. Tot en met 28 februari 2019 hanteren we een gewenningsperiode waarin wel waarschuwingen maar geen boetes worden uitgedeeld. Op die manier hebben weggebruikers voldoende tijd om aan de gewijzigde situatie te wennen. Alle ontheffinghouders zijn afgelopen week persoonlijk geïnformeerd over het gebruik van het systeem.

Tijden voor laden en lossen leveranciers

Voor ondernemers is het van belang hun leveranciers te wijzen op de venstertijden voor laden en lossen. Tussen 7.00 en 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.00 uur is het centrum toegankelijk voor verkeer dat de winkels komt bevoorraden. Buiten deze tijden is het centrum van Nijkerk alleen toegankelijk voor ontheffing houders.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met team Service & Informatie van de gemeente Nijkerk via het algemene telefoonnummer 14 033.