Home > Inwoners > Nieuws > StemWijzer gemeente Nijkerk online

StemWijzer gemeente Nijkerk online (14-02-2018)

Digitale stemhulp voor gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart

Op woensdag 21 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen deze keer voor het eerst gebruik maken van de StemWijzer. Niet iedereen die mag stemmen weet precies wat de standpunten van de politieke partijen zijn over onderwerpen die spelen in de gemeente. Dan biedt een digitale stemhulp een helpende hand. Daarom heeft de gemeente de StemWijzer laten maken. De StemWijzer voor de gemeente Nijkerk is vanaf woensdag 14 februari te vinden via https://Nijkerk.stemwijzer.nl.

De StemWijzer bevat 25 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer berekent vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. Ook vindt u van de verschillende partijen toelichtingen op hun standpunten. Zo kunt u gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden en kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

De StemWijzer is voor de gemeente Nijkerk op maat gemaakt door ProDemos. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.